Stilling: helse > influensa >

hvordan brenne munnen forekommer?

  

Introduksjon

Munn brenne kan oppstå fra en rekke situasjoner, men i de fleste tilfeller skjer det når du trykker på mat som er for varmt på innsiden av munnen før de kjøle seg ned, eller fra å spise mat som er sterk nok til å påvirke smaksløker og slimhinner i munnen.

Heat

Munn brenne forårsaket av temperaturen på maten din er mest vanlig når du fort setter maten inn i munnen din før du la den kjøle ned til en passende temperatur. Når du gjør dette, brenner den varme maten vevet på tungen, innsiden av kinnet, eller taket av munnen din, skade den. Hvis varmen er stor nok, kan det også føre til hevelse, og til og med blemmer eller andre sår i det forbrente området i vevet.

Heat Tiltak

Hvis du brenner munnen gjennom noe du har spist, det beste å gjøre er å suge på en isbit. Den kalde temperaturen i kuben vil naturligvis redusere hevelse i vevet skaden, og vil også fungere som en mild numbing agent for smerten. Hvis smerten er alvorlig nok, kan du også bruke en aktuell munnen agent med benzocaine. Dette vil nummen området helt fra smerte i opptil et par timer. Du kan også være lurt å unngå skarpe matvarer som chips eller frokostblanding i minst et par dager etter brenning.

Spice

Munn brenne kan også oppstå av å spise mat med høye nivåer av krydder. Dette gjelder spesielt med mat som inneholder chilipepper. Hot paprika selvsagt bære et stoff som heter capsaicin som irriterer sensitive vev i kroppen som munnen din. Det er også grunnen til at inhalasjon av luften etter hakking chilipepper gjør deg choke fra halsen vev irritasjon, og også hvorfor øynene vann og brenne hvis de kommer i kontakt med krydret kjøtt av pepper. Mengden av capsaicin i pepper knyttet direkte til varme sine. For mye capsaicin kan faktisk føre til smerter fra varmen, og kan skade vevet i munnen. Imidlertid kan de fleste bygge opp en toleranse for capsaicin over tid.

Spice Tiltak

Når munnen din begynner å brenne, er din første reaksjon vanligvis å drikke noe. Men sprer væsken faktisk capsaicin i hele resten av munnen din, slik at brenne enda verre. Det er bedre å umiddelbart innta matvarer som har et absorberende effekt på capsaicin, som brød eller ris, for å lindre den brennende. Noen væsker som melk kan også hjelpe ved delvis å nøytralisere effektene av capsaicin.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------