Stilling: helse > influensa >

rytmen metoden prevensjon

   Det finnes mange metoder for prevensjon, men det er få metoder som ikke krever overflødig hormoner som piller, patcher, eller ringer eller prevensjonsmidler som pessar og kondomer. Rytmen metoden er en av disse metodene

Tid Ramme

The menstrual syklus av typiske kvinnelige er 28 dager lang. Dag er dagen mensen starter. Hos kvinner med 28 dagers sykluser, er et egg frigjøres fra eggstokken på dag 14 i prosessen med eggløsning. Mellom dager 14 og 17, ca, er en kvinne fruktbar. Kvinner som ønsker å bli gravid som har samleie på disse dagene vil ha en god sjanse for unnfangelse. Unngå samleie i løpet av disse dagene er kjent som rytmen prevensjonsmetode.

Funksjoner

Rytmen metoden vanligvis har en suksessrate på ca 75%. Suksessen til rytmen metoden er svært avhengig av den kvinnelige vite hvor lenge hennes menstruasjonssyklus er. For eksempel, en kvinne med en menstruasjonssyklus som er 31 dager lang kan fortsatt bruke den rytmen metoden, men hun må vite når hun er eggløsning for det å være helt effektiv. En kvinne må også alltid være bevisst på hvor hun er i sin menstruasjonssyklus.

Hensyn

sædceller kan leve i den kvinnelige skjede i to til tre dager. Dette gjør det viktig å ikke bare unngå å ha samleie på dag 14 i menstruasjonssyklusen, men også unngå det for de to til tre dager før dag 14.

Detection

En kvinnes basal kroppstemperatur øker litt under eggløsningen. Opptak kroppstemperatur første om morgenen daglig kan hjelpe en kvinne å holde rede på når hun har eggløsning. Det er andre symptomer som kan oppstå som økt slimet i livmorhalsen og eggstokkreft kramper under eggløsning.

Forebygging /løsning

Fordi samleie bør unngås for nesten en hel uke i hver måned hvis rytmen metoden er brukt, andre former for prevensjon kan brukes under denne tiden. Kondomer, membraner, spermicider, eller en kombinasjon av noen av disse kan effektivt redusere sjansen for graviditet når det brukes til samleie under eggløsning.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------