Stilling: helse > influensa >

hvordan du velger de beste p-pille

  Velge en type prevensjon er en svært personlig avgjørelse. Når det gjelder p-piller, alternativene er mange. Beslutningen om å starte en prevensjonspille regime kan ikke gjøres alene. Du trenger støtte fra legen din. Så starter prosessen ved å lage en avtale med en gynekolog. Hun har den beste informasjonen om hva pillen kan fungere best for en kvinne med din sykehistorie
en.
Lær om hvilke typer fødselen kontroller. Det er to hovedtyper av piller: kombinasjon piller og minipiller. Kombinasjon piller inneholder både østrogen og progesteron. Minipillen inneholder progesteron bare. Kombinasjon piller unngå graviditet på tre måter: hindrer eggløsning, øke mengden av slimet i livmorhalsen og redusere slimhinnen i livmoren ment å støtte en graviditet. Mini piller hindrer graviditet ved å øke slimet i livmorhalsen og redusere slimhinnen i livmoren. Begge er er typer piller like effektivt, men noen studier indikerer at kombinasjonen p-piller er mer pålitelig. Men, kan kombinasjonen piller føre til mer bivirkninger enn mini-piller.
To.
Vurder vekten din. Studier viser at kvinner som er overvektige ikke er fullstendig beskyttet mot graviditet når de tar p-piller, spesielt en pille med lavere hormonnivåer. Hvis du har en body mass index på 27 eller høyere, bør du spørre legen din om dette problemet før du starter en pille regime. Han eller hun kan anbefale en pille med høyere hormonnivåer eller annen type prevensjon.
Tre.
Tenk om gynekologisk historie. For eksempel, hvis du har en historie med blødninger mens på pillen, kan en høyere hormon nivå hindre slike blødninger. Kvinner med endometriose kan også vurdere en pille som kan tas fortløpende. Å ta en pille betyr kontinuerlig at kvinnen ikke tar den "inaktive" piller i pakken, men i stedet fortsetter å ta aktive piller uten å ta en pause. Leger vil enten be deg om å tillate deg selv bare noen menstruasjonssykluser hvert år, eller de kan fortelle deg å unngå at menstrual sykluser helt. Teorien bak denne typen pillen regime er at hormon forandringer under svangerskapet kan gnist vekst av endometrial lesjoner. Hvis du stopper menstruasjonssyklusen du stoppe veksten.
Fire.
Vær åpen med legen om din medisinske historie. For eksempel, hvis du har en historie med blodpropp, kan det hende at pillen ikke være riktig for deg. Kvinner med en historie med hjerteinfarkt eller hjerneslag bør også unngå å ta pillene. Siden noen undersøkelser tyder på at kvinner som tar p-piller har en økt risiko for brystkreft, kan kvinner som har en familiehistorie med østrogen-sensitive brystkrefttilfeller vil unngå å ta en kombinasjon prevensjonspille.
Fem.

Snakk med legen din hvis du røyker. Noe forskning tyder på at kvinner som røyker mens man tar p-piller har en økt risiko for klumper. Røykere som er over 35 år er mer utsatt enn yngre kvinner. Legen din kan fortelle deg å prøve en annen form for prevensjon.

Tips og advarsler


 • Som med alle medisiner, bivirkninger er mulig mens du tar p-piller. Snakk med legen din dersom noen av disse bivirkningene er spesielt plagsomme. Husk, ingen prevensjonsmetode 100 prosent effektiv. Hvis tatt riktig, p-piller er mellom 92 og 99 prosent effektiv. Snakk med legen din om effektiviteten av din p-pille. Han eller hun kan gi med deg tips om hvordan å ta pillen for å sikre optimal effektivitet. Husk, du kan ikke finne den beste prevensjon for deg på første forsøk. Hvis du opplever bivirkninger eller har problemer med å huske å ta pillene dine, gå tilbake til legen din. Han eller hun kan hjelpe deg med å finne en familie planlegging system som passer deg.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------