helse > influensa >

Tidlig menopause tegn og symptomer

Posted by:  Anne Marie Jensen    oppdatert: 2012-02-06
For tidlig overgangsalder er den komplette opphør av menstruasjon hos kvinner yngre enn 40 år. Tegn og symptomer på tidlig overgangsalder er de samme som vanlige-onset menopause (hetetokter, tretthet og uregelmessig menstruasjon, for å nevne noen). Den hormonelle endringer og effekter av disse endringene forbundet med dette tidlig menopause kan være spesielt plagsomme-følelsesmessig og fysisk-for unge kvinner

Symptomer

Symptomer på tidlig overgangsalder inkludere alle de typiske overgangsalder symptomer-hetetokter, humørsvingninger, hår tynning, hudforandringer (tørr, for eksempel), uregelmessig menstruasjon, tyngre perioder, småblødninger, tretthet og vaginal endringer. Hjertebank, svimmelhet, anfall av sinn tåke (midlertidig tap av mental visus) og depresjon er også vanlig.

Identification

For tidlig menopause bør differensieres fra perimenopause. Perimenopause er den naturlige progresjon for overgangsalder som vanligvis varer i flere år som hormonelle endringene etter hvert skjer. Ifølge National Women's Health Information Center, er overgangsalder ikke offisielt menopause før du har vært periode fri for en full tolv måneder. Under perimenopause, kan mensen endres, blir uregelmessig, lettere eller tyngre på grunn av hormon endringer, men du vil fortsatt ha dem. Denne fasen begynner når en kvinne er i førtiårene og femtiårene, vanligvis (men det kan også starte i trettiårene).

Time Frame

menopausal symptomer kan vare i flere år før en kvinnes periode slutt stopper helt. Den komplette opphør av menstruasjon kan oppstå når en kvinne er i hennes avdøde førtiårene eller femtiårene, men opplever dette på et senere alder er ikke nødvendigvis sjeldne. Ifølge National Institutes of Health, hvis menopause skjer før fylte 40 år, regnes det for tidlig. Som med vanlig overgangsalder, kan det for tidlig menopause symptomer være mild i starten, helt til østrogennivå reduseres betraktelig mer.

Behandling

Hormonbehandling er vanlig for kvinner som opplever for tidlig overgangsalder. Hormonbehandling kan lindre noen av symptomene og hindre noen bivirkninger av senket østrogennivået-ifølge Mayo klinikken, bivirkninger av senket østrogennivå inkluderer varmt blinker, vaginal tørrhet, og økt risiko for osteoporose og hjertesykdom
I tillegg, hvis en kvinne har gjennomgått tidlig menopause og fortsatt ønsker å prøve for en baby via in-vitro fertilisering, er hormonbehandling nødvendig for å øke sjansene hun vil bære på sikt.

Hensyn

Andre tilstander kan forårsake hormon ubalanse og kan forveksles med tidlig overgangsalder. Ikke nøl med å kontakte din gynekolog eller fastlege hvis du opplever symptomer på hormonelle forandringer. Ofte gjennom bare et par enkle tester, en nøyaktig diagnose, og riktig behandling, kan gis.