helse > influensa >

advarsel tegn på depresjon hos barn

Posted by:  Øyvind Werrum    oppdatert: 2012-02-02
Når barn gjennomgår en større liv endring, for eksempel et trekk eller tap av en venn eller familiemedlem de kan oppleve depresjon. Dessverre er det mange barn også oppleve store depresjoner forårsaket av en ubalanse av kjemikalier i hjernen. Uansett årsak til depresjon hos barn, anerkjenne disse advarsel tegn på depresjon hos barn kan brukes til å få barnet den hjelpen de trenger

Emotional

Barn som opplever depresjon kan virke unormalt engstelig og trist. De ofte blir mer pessimistiske og noen ganger piske opp i voldelige sinne.

Endringer i Sleep

Selv om det kan være normalt for barn å av og til oversleep, er det ikke normalt for barn å våkne ofte eller erfaring søvnløshet. Hvis disse unormale søvnmønster vare lenger enn to uker, bør lege konsulteres.

Aches

Barn som ofte klager over hodepine, muskelsmerter eller magesmerter, kan være å sende advarsel tegn på depresjon.

Tap av interesse

Når barn plutselig mister interessen i fritidsaktiviteter, deres karakterer begynner å skli, og de unngår deres venner, de kan vise advarsel tegn på depresjon. Barn ofte maske deres tap av interesse ved å hevde de er lei av det de en gang elsket.

Appetitt Endre

Både en økning og reduksjon i appetitt kan være advarsel tegn på depresjon hos barn. Ekstreme endringer i matlyst er en årsak til bekymring.

Selvskading

Når barn med vilje skader seg selv, det er en god sjanse de opplever depresjon. Barn vil noen ganger skjærer seg eller engasjere seg i unormalt farlige aktiviteter som å hoppe fra hustak og starte kamper. De kan også uttrykke selvmordstanker som advarsel tegn på depresjon.