helse > influensa >

ørevoks buildup i barna

Posted by:  Vivian Håndstad    oppdatert: 2012-02-06
Øret voks er en myk, naturlig stoff, offisielt kjent som ørevoks, som skilles ut av huden kjertler inne i øret. Mens folk i alle aldre er stadig produserer ørevoks, kan det ofte buildup særlig i barn, forårsaker mye bekymring for foreldre. De foreldre trenger ikke slite. Øret voks buildup er helt normalt og er vanligvis ikke skadelig med mindre det kommer ut av kontroll. Bekymrede foreldre bør oppsøke lege dersom de blir skremt om voks buildup, og de kan også lære litt mer om det så de vil vite om de trenger å bli skremt.

Funksjon

Som ekkelt som det kan virke, er ørevoks faktisk ganske nyttig. . Øret voks fungerer som en vannavvisende og også holder øregangen og trommehinnen beskyttet. Fremmedlegemer, det være seg støv, bakterier eller insekter eller små insekter, bli fanget i øret voks før du går inn for å skade øret. Øret voks tørker så ut og faller ut, holder øret rent. Øret voks kan være spesielt gunstig for barn, siden de ikke alltid har kunnskap eller midlene til å rense ut noe som blåser inn i ørene.

Advarsel

Hvis øret voks gjør buildup til et punkt at det blokkerer ørekanalen, kan det føre til en rekke problemer. Barn kan lider av delvis hørselstap, avhengig av hvor mye voks er bygd opp. Overdreven øret voks kan også føre til smerter, som voksen kan bli svært hard og abrasiv mens den er fast i sensitive øregangen. Siden ørene deler samme nervene med halsen, kan overdreven voks også føre til hoste eller en kile i halsen området.

Misforståelse

Ear voks i barna er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Å ha for mye ørevoks, faktisk, kan være mer gunstig enn å ha ingen. Den eneste gangen foreldre bør være bekymret er hvis øret voks bygger opp så sterkt at det blokkerer ørekanalen helt og gjør det vanskelig å høre. Foreldre bør ideelt sett aldri å rense ut barnas ørevoks, som voksen tørker ut og faller bort av seg selv.

Behandling

Hvis for mye voks ikke vil bygge opp, bør foreldrene aldri probe og dytte på den, slik at kan drive voksen dypere inn i ørekanalen. Ved hjelp av en bomullspinne er også en dårlig idé, da det kan reises for dypt eller barnet kan plutselig bevege seg og vattpinnen kan punktere trommehinnen. Vanning er en trygg måte å bli kvitt overflødig ørevoks hvis det blir en nødvendighet. Foreldre kan spissen barnets hode til siden og fylle øregangen med baby olje, hydrogen peroxide eller mineral olje gjennom en pipette. Hold hodet vippet i ca fem minutter, og deretter rette ut hodet, plassere et håndkle utenfor øret for å samle opp væske som unnslipper.

Hensyn

Hvis et barn er i stadig trekke, gni eller plager med ørene, han kan være lider av ørevoks buildup --- eller en ørebetennelse. Hvis det er fra voks, kan foreldrene merke en synlig buildup eller en drenering som er gul eller brun. På den annen side, hvis barnet lider av en øreinfeksjon, kan øret drenering være klar, blodig eller melkeaktig og være ledsaget av feber og problemer med å sove.