helse > influensa >

virkningene av narkotikamisbruk i babyer

Posted by:  Øyvind Werrum    oppdatert: 2012-02-06
Rusmisbruk kan ha en ødeleggende effekt på en baby. Røyking, reseptbelagte narkotikamisbruk, eller ved hjelp av ulovlige rusmidler truer babyens helse. Fosteret er sårbart i den tidlige fasen av svangerskapet. Skaden som kan oppstå fra medisiner kan påvirke en baby resten av livet

effekten av alkohol

Mens det er en vanlig misforståelse at små mengder av drikkevann vil ikke skade det ufødte fosteret, dette er ikke sant. Når en kvinne drikker, er alkohol raskt gikk til hennes ufødte baby. Barnet kan ha høye nivåer av alkohol i blodet hans, fordi det tar lengre tid for kroppen å bryte det ned. Det er viktig at du avstå fra å drikke i løpet av første trimester, fordi babyens hjerne er under utvikling. En av de mest katastrofale effektene er føtalt alkoholsyndrom (FAS), som varer livet ut. Et barn med FAS har mange fysiske defekter som en mindre hjerne og skalle, små øyne, og flate kinn. Alkohol kan også føre til mental retardasjon, forsinkelser i utvikling, dårlig koordinasjon og oppmerksomhet-span problemer. Han kan også ha hjertefeil, hvis alkoholen har skadet hans hjerte.

Effekter av sigarett røyking

Nikotinavhengighet kan være så sterk at noen kvinner vil fortsette å røyke, selv når de vet hvor farlig det kan være å deres baby. Når du røyker under svangerskapet, absorberer barnet ditt mer enn 4000 giftstoffer enn din egen kropp gjør. Nikotin og karbondioksid er ekstremt farlige og kan sulte en baby av oksygen og næring. Hver gang du røyker, har barnet en redusert tilførsel av oksygen. Denne mangel på oksygen kan påvirke sin vekst og utvikling. Røyking under svangerskapet øker sjansen for en for tidlig fødsel eller lav fødselsvekt. Et spedbarn har en økt risiko for lidelse mer forkjølelse, pusteproblemer fra unormal lunge utvikling, og astma. En av de mest hjerteskjærende fakta om røyking under svangerskapet er at en baby er mer sannsynlig å dø av Sudden Infant Death Syndrome.

Effekter av kokain

Kokain kan påvirke en kvinne og hennes baby på mange måter. Kokainbruk i sene stadier av svangerskapet kan utløse preterm arbeidskraft (37 uker eller mindre av svangerskapet). Babyer som har vært utsatt for kokain er mer sannsynlig å bli født for tidlig og veier mindre enn 5 pounds. Barnet kan bli irritable, utrøstelig, og har dårlige spise og sove mønstre. En kokain baby kan ikke svare på pleieren sin, og kan bli skvetten, som han er overfølsom for den minste berøring. Disse babyer kan tas ut og vanskelig å trøste.

Effekter av Heroin

Bruk av heroin under svangerskapet har blitt knyttet til mange negative konsekvenser. Heroin som injiseres kan utsette moren og hennes baby til blodbårne virus som hepatitt og HIV. I tillegg kan en baby utsatt for heroin under svangerskapet bli avhengig av stoffet fordi det er et så vanedannende stoff. Barnet kan ha symptomer som kramper, feber, stivhet i ledd, og dårlig søvnmønster. Han kan trenge medisiner for å lindre disse symptomene. Babyer har en økt risiko for lav fødselsvekt, pusteproblemer, hypoglykemi (lavt blodsukker) og intrakraniell blødning (blødning i hjernen).

Effekter av Metamfetamin

Det ser ut til at metamfetamin påvirker et barns størrelse. En baby utsatt for metamfetamin kan ha en mindre hode og veier mindre enn andre babyer. Han kan vokse mye tregere enn normalt. Han kan bli irritabel og har problemer med matingen på grunn av dårlig suge og svelge reflekser. Han kan ha dårlig søvnmønster, ofte sover lite om natten. Skjelvinger, muskelstivhet, og muskelspenningene er vanlige. Noen babyer kan ha problemer med å puste eller har søvnapn¨¦. Barnet kan også være mindre oppmerksom overfor sin omsorgspersoner og hans miljø i løpet av sine første måneder. Barnet kan være overfølsom for lys, lyd og berøring.