helse > influensa >

symptomer på lungebetennelse hos eldre

Posted by:  Catrine Blikom    oppdatert: 2012-03-24
Lungebetennelse er en luftveisinfeksjon som er vanlig hos eldre mennesker, særlig de i sykehjem eller aldershjem. Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), symptomene på lungebetennelse hos eldre er vanligvis annerledes enn de symptomene sees hos yngre mennesker. Hos eldre, kan symptomer på lungebetennelse tar lengre tid å utvikle og kan ikke være veldig merkbar

Hoste <.

Et vedvarende hoste er en av de vanligste symptomer på lungebetennelse. Hos eldre, og med en mindre hoste kan være et tegn på lungebetennelse.

Svakhet

Eldre mennesker med lungebetennelse kan føle veldig svake, og vises mer trøtt enn normalt. Den UMMC anbefaler at enhver følelse av svakhet som varer lenger enn én dag skal vurderes av lege.

Confusion

Lungebetennelse kan også forårsake forvirring og desorientering hos eldre pasienter, ifølge National Institutes of Health (NIH). Forvirringen kan bli langvarig og kan virke ute av karakter for pasienten.

Redusert appetitt

Eldre personer med lungebetennelse kan også miste sin appetitt og vises uinteressert i å spise, ifølge en studie gjennomgås av Southern Medical Journal.

Slow Progresjon i Symptomer

Eldre personer med lungebetennelse kan utvikle symptomer svært langsomt og symptomene kan være svært subtile. Noen av symptomene diskutert her som vises i en eldre person bør bli tatt svært alvorlig.