Stilling: helse > influensa >

hvordan å behandle en hoven leppe

  En hoven leppe kan skje med mange måter, spesielt med hard kontakt etter et fall, sportsaktiviteter, eller noen annen hendelse der leppe er truffet med plutselige, alvorlig press. Hvis du får en hoven leppe, må du behandle det med en gang for å redusere hevelse og ømhet

Du trenger:.
Fuktig vaske tøy
. Isbiter.


en.
Inspiser skaden. Du må is leppen så snart som mulig, men først etter alvorlige problemer. Noen ganger innvirkning på leppen kan føre en person til å bite partway gjennom sine lepper, eller slå ut tennene. Fastslå om noen aspekter av skaden warrants en tur til legevakten eller en lege.
To.
Wrap en kube eller to av is i en fuktig vaskeklut, og plasser den på den hovne leppe. Ikke bruk en vanlig isbiter. Det må være dekket fordi isen er så kaldt at det kunne umiddelbart fryse fuktigheten på leppene og pinne som lim. Trekke en isbit av slik som dette ville bety å rive det ytterste laget av huden. Bruk alltid en vaskeklut når du søker isen.
Tre.
Se etter alternativer til is. Hvis det ikke er is til å bli funnet, vil praktisk talt alt som er kaldt gjør. En kan med brus, en kald flaske, selv kaldt vann suspendert i munnen sammen med leppa vil hjelpe. Alt kulden vil ta ned hevelsen.
Fire.
Rengjør eller dekke den kalde objektet. Mens det er greit å bruke en boks med brus, for eksempel, bør du dekke objektet med en fuktig papir håndkle eller tørk den ned før du setter den i munnen.
Fem.
Hold kalde element på kanten i 20 minutter. Dette vil lindre smerten og holde hevelsen nede. Etter tjue minutter kan du fjerne kaldt omslag og re-inspisere skaden.

Tips og advarsler


 • Det anbefales å bruke hansker når du arbeider med skader som kan involvere blod eller andre kroppsvæsker.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------