Stilling: helse > influensa >

Hvordan fortelle om et barn har trøske

  Thrush er en gjær infeksjon forårsaket av candida albicans, en naturlig forekommende gjær som finnes i de fleste mennesker. Tilfeller av trost finnes oftest hos spedbarn og eldre voksne. Imidlertid kan barn og voksne i alle aldre anskaffer det. Thrush i et barn kan være forårsaket av et svekket immunforsvar, visse antibiotika, uren flaske brystvorter og leker som har blitt tygget på av et barn med trøske, eller den kan innhentes ved fødselen. Hvis du tror barnet ditt kan ha trøske, er det flere symptomer å se etter som vil hjelpe deg å avgjøre om du bør ringe til barnelege eller primære omsorg lege for videre hjelp.

Du trenger:
klut
. Termometer.


en.
Se etter hvit cottage cheese-lignende flekker eller humper som ikke tørk i barnets munn eller på tungen. Kantene av barnets munn kan også være sprukket. Også merke hvis støt eller flekker blø når gnidd.
To.
Øye med barnas spisevaner. Noen barn vil miste interessen for å spise.
Tre.
Sjekk barnets underlivet for en rød og betent utslett. Babyer og barn som fortsatt er i bleier kan utvikle en bleie utslett fra candida infeksjon.
fire.
Er barnet ditt har problemer med å svelge? Hans munn kan bli sår, som er et annet symptom på trøske.
Fem.
Sjekk barnets temperatur. Dersom trøske infeksjonen har spredt seg, kan det føre til feber.
6.
Hvis du amme barnet ditt, sjekke brystvortene. Et barn med trøske kan passere den på sin mor, forårsaker at brystvortene å bli sår og rød. Thrush kan også føre til at brystvortene å brenne under amming.

Tips og advarsler


 • Pass på at du ikke er for grovt når du forsøker å tørke av flekker og humper. Hvis du gjør det, kan det føre til at barnet mer ubehag.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------