Stilling: helse > influensa >

hva som forårsaker menstruasjonssmerter?

  

Du trenger:
undertrøye
. Saks.
Vann.

Typer menstruasjonssmerter

Menstruasjonssmerter (dysmenoré) er preget av verkende smerter kjennes i nedre del av magen rett før og under kvinnens menstruasjon. Menstruasjonssmerter kan være litt plagsom eller de kan være ødeleggende. Primær dysmenoré beskriver de kramper som oppstår med noen underliggende sykdom som årsak, sekundær dysmenoré beskriver kramper som oppstår som et resultat av noen underliggende tilstand, for eksempel livmor fibroids eller endometriose.

Primær dysmenoré

Primær dysmenoré begynner vanligvis omtrent et år etter at en kvinne begynner hennes menstrual sykluser. Disse kramper kan være intens i tenårene, men de ofte minske i intensitet som en kvinnelig blir eldre og noen ganger forsvinner helt når en kvinne har gått gjennom en graviditet. Primær dysmenoré skyldes uterine sammentrekninger. Under menstruasjon, til livmor kontraktene presse ut livmorslimhinnen. Disse sammentrekningene er utløst av prostaglandiner. Disse prostaglandiner og en økning på leukotriene nivåer kan være årsaken til smerten følte hver måned. Prostaglandiner er stoffer involvert med betennelser og smerter og leukotriener er involvert kun med betennelse.

Sekundær dysmenoré

Sekundær dysmenoré kan skyldes flere ulike forhold. De kvinner som lider av endometriose, adenomyosis, livmor fibroids, livmor polypper og bekkeninfeksjon kan oppleve økt menstrual kramper. Dessuten kan de kvinner som har en spiral for prevensjon har verre kramper i noen måneder etter at den er plassert i livmoren.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------