Stilling: helse > influensa >

hvordan de skal overleve den første koloskopi

  Du er over 50 og du har gjort en avtale for å få din første koloskopi. Bra for deg! Nå lurer du på akkurat hva du er i for. Her er noen tips som burde gi deg den informasjonen du trenger for å overleve den første koloskopi
en.
Gjøre lekser. Jo mer du vet om å ha en koloskopi, jo bedre vil du føle deg om prosedyren. Så ta litt tid og gjøre litt research. Det finnes mange gode nettsider (se "Ressurser" nedenfor) som vil gi deg den informasjonen du trenger om dette viktige test for tykktarmskreft. Legen bør ha noen grunnleggende litteratur for å gi deg. Du kan også snakke med venner og slektninger som har hatt en koloskopi. Men husk, reagerer alle disse situasjonene annerledes.
To.
Snakke med legen din. Gjør en avtale med en gastroenterologist som vil utføre koloskopi. Under ditt pre-kolonoskopi avtale, må du be legen alle spørsmålene som er på hjertet. Noen av disse kan være: Hvor lenge har du gjort inngrepet? Hva slags komplikasjoner kan oppstå? Hvor sannsynlig er det at det ville være komplikasjoner i mitt tilfelle? Hva må jeg gjøre for å forberede seg til koloskopi? Hva bør jeg forvente at dagen i prosedyren? Hva kan jeg forvente etter inngrepet? Hva slags bedøvelse skal brukes?
Tre.
DO THE PREP. Mange tror forberedelse til koloskopi er verre enn selve inngrepet. Det er fordi prep innebærer å drikke mye tykk væske og flere turer på toalettet for å tømme tarmen. Til sammenligning, er prosedyren et blunk, fordi du er bedøvet og klar over hva som skjer. Så planlegger å være hjemme dagen før inngrepet og bo nær til badet.
Fire.
Ha prosedyren. En koloskopi varer alt fra 15 minutter til en time, men med venting, prep og utvinning tid, være forberedt på å være i kirurgi senteret i noen timer. Du vil motta IV sedasjon, noe som vil gjøre deg veldig avslappet og for det meste uvitende om hva som skjer under inngrepet.
fem.
RECOVER. Du våkner opp i en utvinning område, der du vil være observert for en stund for å sikre at vitale tegn er god før du har sluppet fri. Jeg husket ingenting om koloskopi. Det var ingen sårhet eller ubehag. Det var som om ingenting hadde hendt. Legen vil komme inn i utvinning området og gå over resultatene dine med deg. Dette er når det er nyttig å ha en venn eller slektning med deg, siden du kan fremdeles være døsig av bedøvelsen og glemme hva legen forteller deg.
6.
gå hjem og slappe av. Du vil bli utgitt med noen enkle instruksjoner, for eksempel ikke å betjene maskiner eller logge juridiske dokumenter for resten av dagen. Så gå hjem, slappe av, og være glad du hadde denne viktige testen. Hvis resultatene var gode, har du sannsynligvis ikke vil trenge en koloskopi for de neste ti årene.

Tips og advarsler


 • Husk å spørre legen din for en av de nyere prep kits, som krever at du drikker mindre likvide. Dette er spesielt viktig hvis du er en mindre person.
 • Dette er en fastende prosedyre (for åpenbare grunner), så du må følge visse kosttilskudd instruksjonene dagen før koloskopi.
 • Forvent å ha noe gass etter inngrepet. Ikke hold det i. Du trenger å eliminere den.
 • Du trenger noen til å kjøre deg til og fra prosedyren.
 • Ikke jukse på PREP, fordi Dersom tykktarmen ikke er grundig renset ut, må du gjenta prosedyren-og prep. Og forsikringsselskapet ikke kan betale for et sekund koloskopi så nær den første.
 • Hvis du opplever høy feber eller begynne å blø mye fra endetarmen når du er sluppet, ringe legen eller anlegget umiddelbart. Dette kan indikere en alvorlig komplikasjon som trenger akuttbehandling.
 • Denne artikkelen er basert på mine egne erfaringer, og ikke tas som medisinsk bistand. Kontakt lege dersom du har spørsmål om denne prosedyren.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------