Stilling: helse > influensa >

mat høy i jern når du er gravid

   Gravide kvinner har økt mottakelighet for jern-mangel anemi. Å være blodfattig kan øke risikoen for graviditet komplikasjoner, så det er fornuftig å sikre et tilstrekkelig inntak av jern. Siden mange gravide kvinner har også problemer med å tolerere jern kosttilskudd, spise mat høy i jern kan være en god måte å forhindre anemi eller å øke jern nivå når de har blitt funnet å være lav

Kjøtt

Kyllinglever er høyest i jern, men biff, sjømat og andre typer fjørfe er også gode kilder til jern.

Grønnsaker

Tang og tare har høyest jerninnhold av plante-baserte matvarer. Bladgrønnsaker som spinat og Chard også inneholde små mengder jern.

Belgfrukter

Soya er en god kilde til jern, som er andre belgfrukter som erter og bønner Pinto.

Korn

Korn er ikke naturlig høy i jern, men mange korn (for eksempel Total) er beriket med jern, og kan være lettere tolereres, spesielt av vegetarianer moms.

Blackstrap Melasse

Blackstrap molasses er en utmerket og vanligvis godt tolerert kilde til jern, med nesten 15 prosent av det daglige anbefalte inntaket i 2 ts. Vurdere å legge noen til havregryn eller helle den over pannekaker.

Prenatal Vitaminer

De fleste prenatal vitamin merker inneholder minst 50 prosent av anbefalt daglig inntak av jern for graviditet, og mange vil inneholde 100 prosent. Hvis du har problemer med å tolerere din prenatal vitaminer, spør legen din om å bytte til et annet merke.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------