Stilling: helse > influensa >

om normal blodtrykk under trening

   Exercise har blitt godt dokumentert å bidra til å redusere høyt blodtrykk på lang sikt, men kan midlertidig øke blodtrykket av både det systoliske (øverste rekke) og diastolisk (nederste rekke). Hva er normalt blodtrykk under trening?

Dynamic Øvelse

Rapid og kontinuerlig bevegelse av bena kalles dynamisk trening. I den gjennomsnittlige person, er det ikke uvanlig at blodtrykket øker fra 120/80 i hvile periode for å 195/75 under trening.

fysisk form

En person i god form vil ha mindre av en økning enn en som er overvektig. En typisk vanlig utvalg av økningen vil være mellom 160 til 220/75.

Anstrengelse Øvelse

Tunge løft constricts muskler, redusere oksygen, og forårsaker en økning i både systolisk og diastolisk tall. Det er ingen normal rekkevidde i anstrengelse øvelser.

Farene

Blood trykkøkning forbundet med anstrengelse kan forårsake hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Andre faktorer

Høyt blodtrykk under trening kan bli forverret av koffein, illegale sentralstimulerende midler (som kokain eller methamphetamines) og eventuelle over skranke medisiner som er ikke-døsig, som Dayquil. Hvis du føler deg svak eller svimmel, så trening bør stoppes umiddelbart.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------