Stilling: helse > influensa >

hvordan å holde seg frisk i løpet av influensa A (H1N1) pandemi

  Den nylige utbrudd av svin-opprinnelse influensa virus A (også kalt H1N1), eller bedre kjent som "svineinfluensa", har mange mennesker opptatt av helsen sin. Disse bekymringene er berettiget, men trenger å bli plassert i perspektiv for å unngå en sosial panikk som ikke vil nytte noen. Svineinfluensa er en luftveissykdom funnet i gris forårsaket av type A influensa virus. Det er smittsomt på samme måte noen annen kjent influensa virus overføres, som inkluderer person-til-person kontakt via hoste og nysing. Svineinfluensaen kan ikke overføres ved å spise svinekjøtt eller håndtering, og riktig kokt svinekjøtt er trygt å bli fortært. Også, som med alle influensa utbrudd, personer med underliggende sykdommer som kreft, HIV /AIDS, dårlig kontrollert diabetes og liknende kliniske tilstander er trolig mer utsatt for å skaffe svineinfluensa hvis de kommer i kontakt med viruset. Det er viktig å huske at for alle, uavhengig av deres helsetilstand, den eneste måten å få svineinfluensa er ved å komme i kontakt med en person aktivt infisert med et bekreftet tilfelle av H1N1. I denne artikkelen vil jeg hjelpe deg å forstå hvordan å unngå svineinfluensa, se symptomer på infeksjon og undersøke forebyggende /behandlingstiltak som er effektive og tilgjengelige

Du trenger:.
En grunnleggende gjennomgang av svineinfluensa-viruset.
Kunnskap om hvordan du kan forhindre infeksjon.
En gjennomgang av tegn og symptomer på infeksjon. MobiltelefoniDrug profylakse valg for personer som kan ha kommet i kontakt med en person med svineinfluensa.
Narkotika-og behandlingstilbud for svineinfluensa-smitte.


en.
Det grunnleggende for smitte er enkle og du allerede vet dem, men kan det være en god tid for å sette seg ned med familien og vurdere dem:
? Spis en sunn diett som inneholder rikelig med frukt og grønnsaker.
? Hold deg hydrert ved å drikke nok vann.
? Få tilstrekkelig hvile og trening for å hjelpe immunforsvaret fungere.
? Vask hendene ofte med såpe og vann eller en av de mange over-the-counter hånden rensemidler. Hendene skal alltid vaskes etter bruk av badet, spise, nysing, hoste eller berøre en gjenstand som kan være forurenset med betydelig bakterier eller virus. En enkel-å-følge-regelen er at hvis du har noen tvil om hvorvidt du bør vaske hendene, så du bør faktisk være å vaske dem!
?? Hvis du utvikler kald-lignende symptomer, selv mild seg, er det best å bli hjemme fra jobb, skole og sosiale arrangementer for tiden. Din kaldt symptomer vil mer sannsynlig bli "forkjølelse" som vil vanligvis svare på dine vanlige egenomsorg intervensjoner. Men, hvis de forverres bør du kontakte lege leverandøren umiddelbart.
* The Centers for Disease Control and Prevention tyder også på at alle som er sterkt mistenkt for å ha kontrahert svineinfluensa bli bedt om å bære en engangs munnbind for å hindre mulig overføring til andre.
to.
Kjenne tegn og symptomer på svineinfluensa for å beskytte deg selv og din familie. Husk at svineinfluensa presenterer seg som stort sett alle andre influensa-lignende syndrom, så lenge det er klokt å være forsiktig, oddsen for at du ikke kommer inn kontrakt med noen med kald-lignende eller allergisymptomer denne tiden av året er ganske fjern-så vennligst ikke overreagere. Husk, den eneste måten å bli smittet med svineinfluensa, er å komme i kontakt med noen som har et bekreftet tilfelle av viruset, eller ved å berøre et svin influensa virus-forurenset gjenstand.
Den grunnleggende symptomer på svineinfluensa er: feber, hoste, sår hals, muskelsmerter, hodepine, frysninger og tretthet. Diaré og oppkast er også rapportert, men i mindre grad.
Tre.
Siden det er ennå ikke kjent hvor lett svineinfluensa smitter mellom mennesker, kan det være lurt å unngå nærkontakt med folk som er viser influensalignende symptomer, men kan det ikke være nødvendig å isolere deg selv fra en syk person hvis du føler deg bra og tar de forholdsregler som er oppført i trinn en. Mens ennå ikke standarden på omsorg, kan den syke personen gi deg et nivå av beskyttelse dersom de ha på seg en engangsmaske dekker nesen og munnen mens i ditt nærvær.
Fire.
Hvis du har kommet i kontakt med en person mistenkt for å ha eller bekreftet med svineinfluensa er det to medikamenter som kan tas for å hindre at du blir infisert med virus eller for å redusere alvorlighetsgraden av sykdommen. Foreløpig bare to av de fem anti-viral influensa medisiner er effektive mot svineinfluensa. De to effektive medisiner er: Oseltamivir (? Merkenavnet Tamiflu) for å forebygge og behandle i folk 1 år eller eldre og Zanamivir (merkenavn Relenza?) Er godkjent for å behandle personer 7 år og eldre og for å forebygge influensa A og B virus infeksjon hos personer 5 år og eldre. For tiden er det helsemyndighetene testing av andre medisiner, men som nå kun Tamiflu og Relenza er kjent for å hjelpe med svineinfluensa infeksjon. Vanligvis er behandling for svineinfluensa en 5-dagers kurs i terapi og 10 dager er nødvendig for forebyggende kontroll. Det er også viktig å merke seg at disse legemidlene ikke er mangelvare eller vanskelig å produsere. Det er ingen grunn til lager haug narkotika eller panikk.
Fem.
Hold deg informert. Vitenskapen og kunnskap om svineinfluensa infeksjon og behandling er i rask utvikling på en daglig basis, noe som er normalt når det er en influensa utbrudd. Nyutviklet informasjonen ikke skal anses som et problem eller grunn til panikk. Det bør sees på som den vitenskapelige framgang, helsevesenet samfunnet er å lære mer om denne nye infeksjonen.

Tips og advarsler


 • Svineinfluensa er en reell helse-problem, men en som kan bedre styres med korrekt informasjon og forebyggende strategier.
 • Gjennomgang og re-vurdere forebyggende tiltak oppført i denne artikkelen og sørg for hvert medlem av familien din, eller fellesskapet forstår dem.
 • Informasjon og behandlingen forventes å endres på grunn av fremskritt i vår evne til å lære om svineinfluensa og å kommunisere mer effektivt over hele verden via Internett.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------