Stilling: helse > smerte >

Definisjonen av kjønn valg

   I en fersk uvitenskapelig undersøkelse utført av About. com, sier 87 prosent av kvinnene som ble spurt at de hadde en preferanse om kjønn på sitt ufødte barn. Selv om det er mange metoder der ute sies å bidra til at sex til et ufødt barn, har de fleste av disse teknikkene viste seg å være noe mer enn gamle koner 'tales. Så er det virkelig en slik ting som kjønn utvalg? Hva betyr det

Historie

Forsøk å velge kjønn på barnet har vært dokumentert siden 330 f. Kr. , da filosofen Aristoteles hevdet at hvis en mann bundet av sin venstre testikkel , ville paret unnfange en gutt. Astrologiske diagrammer har også blitt brukt til annen unnfangelse og innflytelse kjønn. På begynnelsen av 1980-tallet, oppdaget forskerne en måte å skille mannlige og kvinnelige kromosomer fra sæd, og dermed fører til utviklingen av den første vitenskapelige metode av kjønn utvalget.

Typer

I en typisk sperm prøve, om lag 50 prosent av den spermatozoa bærer mannlige kromosomer, mens de resterende 50 prosent bære kvinnelige kromosomer. Med MicroSort metoden, derimot, er det spermatozoa inneholder disse kromosomene delt opp og, avhengig av foreldrenes kjønn preferanse, er mer kvinnelig eller mannlig kromosomer settes inn i kvinnens skjede via in vitro fertilisering. Foreløpig er denne metoden kun tilgjengelig i USA.

Andre Typer

I tillegg til metodene diskutert tidligere, mange andre typer kjønn utvalget har vedvart gjennom historien. En av de mest tragiske metodene av kjønn valget er barnedrap, eller drepe et barn av den uønskede kjønn. Kjønn valg er også en vanlig årsak til barnets brakklegging og gi opp barn av uønsket kjønn for adopsjon.

Suksess

Ved hjelp av data fra foreldre som har brukt MicroSort metoden, anslår genetikk og IVF Institute metoden som skal ca 81-92 prosent effektiv. I tillegg, avslører undersøkelse gjort av The Genetics og IVF Institute at MicroSort metoden er vanligvis mer effektivt når foreldrene foretrekker en kvinnelig barn.

Hensyn

Det er mange etiske spørsmål om bruk av MicroSort og lignende kjønn valg metoder. Mange tror at kjønnet på barnet bør overlates til tilfeldighetene, og ved å bestemme kjønn på et ufødt barn, har samfunnet begynt "leker Gud. " I tillegg er mange foreldre som ikke lykkes med sitt kjønn utvalg teknikker kan bevisst eller ubevisst vise sin skuffelse til sine barn, noe som kan psykologisk skade barnet senere i livet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------