Stilling: helse > smerte >

hvordan å forstå, takle og lindre natteskrekk hos barn

  TV-reklamer og foreldre magasiner er fulle av bilder av babyer og barn sover fredelig. For mange foreldre, er deres virkelighet ganske annerledes. Deres sovende barn våkner skrikende uten noen åpenbar grunn. Eyes wide-open, og tilsynelatende livredd, synes barnet å være våken, men han /hun ikke er. Hva barnet opplever er ikke et mareritt. Det kalles en natt terror, og hvis ikke forstått, kan det være ganske skremmende for den overordnede vitne det. Natteskrekk er ikke fullt ut forstått, men antas å være en ytre manifestasjon av en overbelastning på et umodent nervesystem. (Dette er ikke å si at barnet er umoden eller utviklingsmessig forsinket på noen måte. )
en.
Forstå at de fleste natteskrekk er forårsaket av over-stimulering i løpet av dagen. Begynne å ta merke av hva barnet opplever i løpet av dagen.
To.
Prøv å følge en tidsplan, hvis du kan. Et barn er utsatt for natteskrekk finner endringer i sine dager for stimulerende. Selvfølgelig er det umulig å leve det samme daglige livet dag inn og dag ut, men vær klar over at hvis du reiser, har fester, eller holde deg senere enn vanlig, kan barnet trenge ekstra avslapping tiltak for å hjelpe deres system avtale med stimulering og unngå natteskrekk senere på kvelden.
tre.
Gjør kvelden så fredelig som mulig (spesielt hvis du har hatt en spennende dag). Ha en kveld ritual for å ha en rolig middag, og leser en bok før sengetid. Dette vil bidra til et barns system innse det er på tide å begynne å bremse ned, noe som vil bidra til å holde at energien fra å presentere seg som en natt terror i midt på natten.
Fire.
Unngå å gi barnet mat-og drikkevarer som er sentralstimulerende midler. Hold koffein, sukker, og hvit stivelse ut av sine dietter. Endre pasta og brød til hele hvete, for å unngå blodsukker pigger.
Fem.
Om en time før leggetid, gi barnet ditt et varmt bad. Science viser at et varmt bad før leggetid hjelper forberede kroppen og sinnet for søvn. Dette er spesielt gunstig for personer som lider av natteskrekk. Boost den avslappende effekten av varmt bad med en lavendel-duftende kroppsvask. (Johnson og Johnson's har en mild og billig en. )
6.
Overvåk hva barnet ditt ser på TV i løpet av dagen. TV-programmer og filmer med for mye action, vold, eller spenningen kan være for mye for barnets system for å håndtere. TV bombarderer barn med mye stimulering, og natten terror-utsatt barnet spesielt ikke bør utsettes for slike ting. Tillate dem å se rolig, utdannings-show, og legg merke til om deres natteskrekk avta.

Tips og advarsler


 • Når på ferie, husk å gå tilbake til hotellet tidlig nok til at barnet ditt til å trappe ned i minst et par timer.
 • Prøv henger lavendel-scented poser eller sprøyting lavendel-duftende spray på barnerommet. Lavendel har en beroligende effekt, og kunne hjelpe sine overstimulert system slappe.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------