Stilling: helse > smerte >

hvordan å være trygge med en motorsag

  Da jeg var på college jeg jobbet på en sommerleir, og er den typiske by-slicker jeg hadde liten id¨¦ om hvordan å håndtere en motorsag. Tre av oss ble overlevert sager og beskjed om å beskjære trærne i leiren, og med en leksjon i hvordan du slår den på jeg gikk på jobb.
Dan var særlig energisk og nærmet seg jobben med velbehag. Dessverre han visste enda mindre enn jeg gjorde om motorsager, og med kombinasjonen av ungdommelig entusiasme og en mangel på respekt for verktøyet han brukte, laget han en nesten fatal feil. Som Dan kutter strømmen til hans så han svingte rundt med sagen i hånden. I løpet av brøkdelen av et sekund at kjettingen fortsatt var bevegelige han fanget en gren som kastet kniven tilbake opp i ansiktet hans. Kjeden skjære gjennom både leppene og over deler av ansiktet hans, og hvis så hadde fremdeles vært på den ville ha drept ham.
En leksjon lærte i hvordan å håndtere en motorsag trygt.
De fleste av oss outdoorsman typer gjespe og stille ut når vi tror at noen kommer til å fortelle oss noe vi allerede vet om. Jeg vet. Jeg har gjort det. . . Men hvis du tar en ny titt på disse motorsag sikkerhetstips, kan du kanskje spare deg selv en skade du kunne ha unngått
Her er en titt på flere ting å huske på når du bruker motorsag

Du trenger:
Et stort stykke papir for å tegne huset planer om.
.
En markør å tegne med.
.
Bilder eller tegninger av familiemedlemmer eller rom.
.


en.
1. Keep din motorsag betjente og fungerer godt. En løs kjede kan vikle rundt bladet når det glipper av. En sløv kniv betyr mye ekstra arbeid og potensielt farlige tretthet og tvang kuttet.
To.
2. Wear vernebriller for å unngå flis og sagflis fra treffer øynene dine. Alvorlig skade kan gjøres ved å fly chips. Kontroller at briller er laget for det harde chainsawing. Regelmessige briller anbefales ikke da de kan bryte eller sprekk når rammet av debri eller i det minste ender opp med en irriterende chip i glasset.
Tre.
3. Tren høyre så for jobben. Generelt sett, en 16-eller 18-tommers blad vil kutte noe forutbestemt for peis eller vedovn. Prøver å felle et stort tre med en så denne størrelsen kan overtax sine evner. Ved hjelp av dette så på penselen og små grener skaper vanskeligheter i den andre retningen med vekt på kjedet og påfølgende sammenbrudd.
Fire.
4. Anticipate hva ekspertene kaller et "kast". Dette skjer når spissen eller øvre enden av så griper på et stykke tre og kastes tilbake av makt. Det er det som skjedde med min venn Dan. Hold hodet vekk fra en posisjon rett over hodet for så og et fast grep slik at hvis sparker tilbake mot kroppen din du allerede har det under kontroll.
Fem.
5. Don 't cut alene. Du kan ha kuttet tre tiår uten et problem, men det tar bare én feil eller utstyr feil å sette deg på sykehuset, eller verre. Har en venn som kan gå for hjelp ved behov.
6.
6. Have en godt ladet mobiltelefon. Dette kan spare tid hvis en ambulanse er nødvendig, så vel som for bestilling av pizza.
7.
7. Have en førstehjelp kit klar. Chainsaw skader er oftest alvorlige når de skjer. Nonemergency skader som skrapt knokene, små kutt og lunter kan tas hånd om på stedet og veden kutte gå på.

Tips og advarsler


 • Mange av oss nyte en dag i skogen ryddet ut lay-downs og døde trær er ment for det vedovnen eller peisen. Men det tar bare en slip eller et øyeblikks uoppmerksomhet til å sette oss i akuttmottaket. Varig nedsatt funksjonsevne kan resultere i å misbruke eller unnlater å respektere hva en motorsag kan gjøre. Følg sikkerhetsreglene vil bidra til å sikre at chainsawing vil være trygge og produktive. Det er verdt den lille ekstra innsats, og vil definitivt spare på sykehuset regninger.
 • Motorsag kan være dødelig. Alltid sette sikkerhet først når du er ute i skogen.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------