Stilling: helse > smerte >

hvordan stoppe anfall av fordøyelsesbesvær

  Fordøyelsesbesvær, kjent formelt som dyspepsi, er noe som påvirker nesten alle på et eller annet tidspunkt. Det er vanlig etter overspising eller når du spiser mat som er veldig fet, krydret eller hard å fordøye. Ofte gir en følelse av å være oppblåst, sammen med kvalme, halsbrann, og en syre eller brennende følelse i magen, eller rett over den. Magesmerter, en syrlig smak, raping og gass, og mage lyder kan også være til stede
en
Spis mindre. . måltider oftere. Det fulle magen blir, jo mer sannsynlig er det å få fordøyelsesbesvær. Spise seks små måltider om dagen i stedet for tre større funn er en sunnere måte å spise og vil trolig eliminere de fleste fordøyelsesbesvær problemer.
To.
Sett deg opp i minst 3 timer etter at du spiser. Når du legger deg er det lett for magen syrer å plaske opp i øvre GI og forårsake ubehag. I eldre mennesker (og noen yngre mennesker), lukkemuskelen i nedre spiserøret (LES) blir svak, og det holder ikke magen syrer inne i magen som det skal. Liggende gjør ned dette verre.
Tre.
Unngå matvarer som er kjent for å forverre en svak LES muskel. Visse matvarer er kjent gjerningsmannen, og de kan skape kroniske fordøyelsesbesvær i mennesker. Disse matvarer inneholder koffein, sjokolade, peppermynte, alkohol, fet mat, sitrusfrukter og juice, tomater og tomatjuice, chili peppers, fet mat og sort pepper. Røyking er også en stor faktor i mange menneskers fordøyelse problemer, særlig hvis de røyker under eller rett før eller etter et måltid.
Fire.
Ikke trening rett etter et måltid. Vent et par timer minst å la maten å fordøye før du gjør noe anstrengende. Mange rapporterer at fordøyelsesbesvær øker når de trener på full mage.
Fem.
Øke kroppens evne til å fordøye mat raskere ved å tygge tyggis etter du spiser. Unngå peppermynte smaker, skjønt. Tygge tyggegummi øker spyttproduksjon og spytt inneholder bikarbonat, en syre redusere substans.
6.
Ikke drikk væske som forverre tilstanden. Disse inkluderer brus, kaffe-og med koffeinfri, Colas, koffeinholdige te, sitrus og tomat juice. I stedet, drikk vann, fett gratis melk, koffeinfri te, juice som ikke er tomat-eller sitrus-basert eller mineralvann.
7.
Spis mye fiber. Folk som spiser mye fiber dietter er mindre sannsynlig at lider av fordøyelse problemer. Øk fiber inntaket ved å spise mer frukt og grønnsaker, hele korn, nøtter, frø og bønner.
8.
Drikke vann etter hvert måltid. Drikker et lite glass med vann etter at du spiser er en fin måte å fortynne magen syrer og kutte ned på fordøyelsesbesvær. Å drikke vann i løpet av et måltid som gjør maten gli ned enklere og kan også gjøre folk spiser mer enn de normalt ville. Drikker et lite glass vann før et måltid har ingen effekt på fordøyelse og det noen ganger gjør at du føler litt fyldigere, slik at du spiser mindre.
9.
Miste litt vekt. Overvekt, spesielt hos personer som bærer sine ekstra vekt rundt midten, forårsaker press på magen og som i sin tur fører til dårlig fordøyelse problemer.

Tips og advarsler


 • For mer informasjon om å spise et sunt, balansert kosthold, lese "Thirteen Keys til et sunt kosthold" (se Ressurser nedenfor).
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------