Stilling: helse > smerte >

melatonin bivirkninger

   Når du sliter med søvnløshet eller andre søvn problemer, kan du gå på jakt etter produkter for å hjelpe deg å få litt sårt tiltrengt hvile. Det finnes mange produkter markedsføres som søvn hjelpemidler. Noen er naturlige, og noen er laget av en rekke kjemikalier. Melatonin er et av de naturlige alternativene er tilgjengelige for de med søvnvansker

Identification

Melatonin er et hormon som finnes naturlig i kroppen din. Den er produsert av pinealkjertelen, som ligger i hjernen din. Om natten, begynner denne kjertelen til å gjøre melatonin og slippe den i blodet. Ifølge Sleep Foundation, starter denne prosessen rundt ni-tiden om natten. Som melatonin-nivåene øker i blodet, begynner du å føle deg søvnig. Nivåene være oppe hele natten og gå tilbake til lavere dagtid nivå ca 12 timer senere. Som mennesker alder, deres nivåer av melatonin reduseres, noe som er innblandet i søvnvansker. Av denne grunn, ta noen melatonin som en søvn hjelpemiddel.

Effekter

Ifølge Mayo Clinic, er det noen bivirkninger forbundet med melatonin. Til tross for at hormonet er naturlig, tar det som et supplement kan føre til søvnighet på dagtid, hodepine og ubehag i mageområdet. Noen mennesker opplever også svimmelhet og forvirring. Nightmares kan også oppstå som en bivirkning av dette tillegget, og noen kan til og med sleepwalk.

Teorier /Spekulasjoner

I følge Nevrologi Anmeldelser, har det vært noen studier som tyder på at melatonin spiller en rolle i anfall aktivitet. Noen eksperter tror melatonin kosttilskudd faktisk øker en persons risiko for å få anfall. Ifølge Mayo Clinic, derimot, er juryen fortsatt ute på hvorvidt det er sant, og noen eksperter er uenige med denne vurderingen.

Advarsel

Det er best å snakke med legen din før du tar melatonin å gjøre sikker på at det ikke vil påvirke deg negativt. Dette gjelder særlig hvis du tar andre medisiner, så det kan samhandle med enkelte medikamenter. Dessuten, ingen vet hva de langsiktige effektene av melatonin kosttilskudd kan være. Som sådan, kan du sette din helse i fare hvis du velger å bruke den uten legens godkjennelse.

Hensyn

Ifølge Mayo Clinic, er det best å ta melatonin kosttilskudd som er laget i laboratoriet i stedet for produsert fra dyr. Melatonin er tilgjengelig uten resept. Ifølge Sleep Foundation, derimot, er dette stoffet ikke er FDA godkjent. Siden det er ansett som et kosttilskudd, gjøre sitt produsentene ikke trenger å få FDA-godkjenning for å selge den.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------