Stilling: helse > smerte >

mestring i sandwich generasjon

   Flere og flere mennesker finner seg i "sandwich generasjonen," ansvaret for å yte omsorg både for aldrende foreldre og barn under 21 år. Å være klemt i dette dual omsorg rolle kan være stressende og følelsesmessig drenering. Lære å ha tid for deg selv og delegering kan lindre byrdene av å være "klemt. "
en
Take. . Bestanden av hvor du handler nå, og finne måter å redusere belastningen av energi som kan ha oppstått. Husk, mens du har ansvar for både foreldre og dine barn, har du også ansvar for deg selv.
To.
Se etter måter å delegere eller kombinere aktiviteter. Som ansvarlig betyr ikke at du trenger å gjøre alt. Søker hjelp til oppgaver og avgjørelser kan komme fra en rekke kilder. Søsken, naboer, venner og medlemmer av din egen husholdning kan pitch inn og hjelpe til med oppgaver som kan delegeres.
Tre.
Husk å åpne kommunikasjon med søsken og nærmeste familie. Ofte kan det aldrende foreldre stole mer på ett barn enn en annen. Få din kjære involvert, og la dem få vite hvordan du føler deg og hvordan de kan hjelpe. Hvis daglig kommunikasjon ikke er mulig, forsøke å planlegge en ukentlig eller månedlig middag eller andre arrangement så alle kan samles. Dette bidrar til å holde kommunikasjonslinjene åpne og gir tid for planer som skal diskuteres.
Fire.
Avhengig av spesielle forhold, er det mange organisasjoner som kan tilby hjelp. Snakk med din kjære en lege. De kan forklare hva du kan forvente om kjære tilstand, samt komme med forslag om hvor du kan søke hjelp fra lokalsamfunnet og sosiale tjenester organisasjoner. Snakk også med din egen lege om måter å redusere stress og holde seg frisk under prøver ganger.
Fem.
Unngå utbrenthet. Omsorg for andre kan være følelsesmessig overveldende. Sett av tid hver dag for deg. I løpet av denne tiden gjør noe du liker. Det kan være så enkelt som å ha en kopp kaffe og lese avisen, eller kanskje ta en kort spasertur. Bare sørg for at du tar denne gang for deg selv. I begynnelsen kan det hende du føler at du kaster bort tid, men til slutt vil du ha mer energi og unngå utbrenthet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------