Stilling: helse > smerte >

om Lamaze puste under fødsel

   Den Lamaze metoden for naturlig fødsel vunnet popularitet i løpet av 1970 "" tilbake til det landet "bevegelsen når folk bestemte seg for å heve sin egen mat og husdyr på små gårder og begynte å stille spørsmål ved vanlige medisinske praksis for barnefødsler i sykehus. Western medisinsk intervensjon hadde nådd et punkt der gravide kvinner ble plassert under narkose og gikk gjennom arbeid eller fikk en lokalbedøvelse og andre smertestillende medisiner for å lette arbeidet.
Derimot Lamaze birthing trenere tog gravide og deres partnere birthing en bestemt måte å puste å gå gjennom fødsel uten medisinsk intervensjon. Denne prosessen er ofte endret for hver mor som nødvendig for henne og hennes barns sikkerhet
Lamaze puste har blitt kjennemerket for denne fødselen metoden

Historie

Den Lamaze pusteteknikk ble populært i USA etter utgivelsen av boken, "Takk, Dr. Lamaze," skrevet av Marjorie Karmel. Senere etablerte hun og Elisabeth Bing, en fødsel pedagog, og Dr. Benjamin Segal, en fødselslege, American Society for Psychoprophylaxis i New York City i 1960.
Den Lamaze metoden ble oppkalt etter dr. Fernand Lamaze, en fransk lege, som lærte teknikken i 1951, mens i Sovjetunionen. Han lærte av Sovjet I. Z. Velvovskii og AP Nikolaev, av Leningrad, metoden kalles psychoprophylaxis, som understreket avslapning som en "betinget reaksjon" til sammentrekninger og puste for å bringe mer oksygen til mor og barn, men også å avspore smerte signaler fra livmoren til hjernen under fødselen .
Etter bølge av å bruke epidural smertestillende under fødsel, har en versjon av Lamaze metoden vokst i popularitet som legger vekt på "pusten bevissthet" over den opprinnelige Lamaze pusteteknikk.

Betydning

Om en million kvinner føder ved hjelp av Lamaze metoden, ifølge Lamaze International, nonprofit organisasjon som lærer folk sin Lamaze birthing filosofi.
Etter den økende populariteten til epidural på 1980-tallet og det ordinære teorien om at et sykehus var det eneste trygt sted å føde, oppfordret Lamaze metoden vordende mødre til å bruke pusten opplæring for å lære å takle veer uten rusmidler og å føde hjemme eller i birthing sentre med en fødsel partner og /eller jordmor.
Denne ideen utfordret den konvensjonelle visdommen om å bruke noen medisinsk intervensjon er nødvendig for å levere barnet slik at mor oppleves som lite fysisk smerte som mulig.

Funksjon

I dag er Lamaze metoden ikke lenger identifiseres med strengt Lamaze puste. I stedet er det identifisert med den overordnede filosofien at et sunt fødsel kan skje hjemme og birthing senter samt sykehus.
Den Lamaze filosofien mener mor kan føde uten standard medisinsk inngrep som epidurals eller smertestillende under fødselen.
Bruk "pust bevissthet" og coaching fra hennes birthing partner, bruk av is og varme pakker så vel som fødsel i oppreist stilling er noen av funksjonene i Lamaze filosofien i dag.

Hensyn

Ikke alle Kvinnen er i stand til å føde uten medisinsk intervensjon. Det er mange kvinner som har dødd gjennom tidene i naturlig fødsel.
Noen kvinner kan ha en smal bekkenet som gjør det vanskelig å føde uten medisinsk intervensjon. Gjør det, kan også risiko stress for barnet og fare for mors helse.
Noen babyer er i seteleie, hvor føttene er vendt mot livmorhalsen i stedet for hodet, igjen gjør naturlig fødsel uten medisinsk intervensjon vanskelig.
Det er kvinner som har tenkt å ha en naturlig fødsel, men senere under fødselen, bestemmer seg for å ha en epidural eller annen medisinsk hjelp. Hver mor har det valget, ettersom det er hennes barn og hennes trivsel på spill.

Misforståelse

Den overordnede misforståelse er at kvinner som velger å ha medisinsk intervensjon for deres arbeidskraft og levering ikke har "prøvd hardt nok "å levere sine barn uten medisinsk assistanse.
Den Lamaze filosofi kan være hensiktsmessig for mange friske kvinner, men mange kvinner ønsker ikke å gjennomgå utvidet arbeidskraft smerter og problemer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------