Stilling: helse > smerte >

om symptomene på toksisk sjokksyndrom

   Selv om toksisk sjokksyndrom (TSS) oftest forekommer i å la lengre tid å gå før endre eller fjerne tamponger, kan dette noen ganger dødelig syndromet forekommer helst bakterier får lov å gå inn i kroppen og forårsaker en infeksjon. Heldigvis, dette syndromet viser en rekke symptomer før det skifter til en mer alvorlig stadium. De fleste kan søke medisinsk behandling før noen permanent skade oppstår

Identification

De som opplever TSS kan ha en rekke merkbare symptomer. Disse inkluderer høy feber som vanligvis svever rundt 102 F, kvalme eller oppkast, hodepine, muskelsmerter, sår hals, og svimmelhet eller besvimelse på grunn av et plutselig fall i blodtrykket. Mange av disse symptomene er ikke ulik de av en vanlig forkjølelse, en mage bug eller influensa. Men etter ca 24 timer med TSS start, kan det oppstå rødhet i form av utslett, blodskutte øyne og en rød misfarging rundt munnen, vagina og øyelokk.

Effekter

TSS kan påvirke mange av kroppens vitale organer, inkludert nyrer og lever. En elektrolytt ubalanse kan også oppstå, som kroppen er ofte forstyrret fra prosessering mat og vann. En ubalanse kan også oppstå på grunn av kraftig oppkast, diaré, svette eller tap av appetitt. Noen mennesker har også problemer med å puste, noe som betyr at TSS har påvirket lunge funtioning. Blodtrykket kan også unnlate å stige etter at den plutselig fall.

Forebygging /løsning

De fleste leger anbefaler at pasienter besøke et sykehus eller legevakten, der de trolig vil gjennomgå en blodprøve, bekken eksamen, og røntgen ray eller elektrokardiogram. Andre tester kan også utføres for å utelukke influensa, meslinger og Rocky Mountain flekket feber. Hvis en pakking element, for eksempel en tampong eller gasbind, er til stede, vil en lege fjerne disse elementene, da de kan være årsaken til TSS. En intravenøst drypp startes vanligvis, som kan gjenopprette elektrolytt balanse og blodtrykket til normalt nivå. Oksygen gis hvis pasienten opplever pustevansker. Leger kan også holde nøye øye med nyre-og leverfunksjonen.

Advarsel

Spør lege er viktig ved behandling av TSS. Alle som stiller disse symptomene bør søke øyeblikkelig medisinsk behandling, som TSS ikke kan behandles hjemme. Sjokk og nyresvikt, sammen med en kryssild av andre symptomer og tilstander, kan oppstå hvis venstre ubehandlet, som fører til organsvikt og til slutt døden. Heldigvis er TSS vanligvis svært behandle gang pasientene får medisinsk hjelp. I tillegg, mennesker som har opplevd TSS har vanligvis en høyere forekomst av recurrance innen seks måneder, så bør pasientene være flittig om å vaske hendene og unngå å sette inn alle typer emballasje inn i kroppen deres. Varsle leger av en tidligere erfaring med TSS før de utfører en operasjon eller prosedyre.

Misforståelse

Mange tror TSS bare skjer med kvinner som forlater tamponger i for lenge. Selv langvarig tampong bruk kan føre til TSS, kan dette syndromet oppstå hos menn og kvinner i alle aldre. TSS forekommer oftest når en fremmed, absorberende pakking element settes inn i kroppen, enten det være gjennom skjeden, nesen, munnen eller et kirurgisk område. Barn kan også oppleve TSS fra visse hud traumer, som for eksempel vannkopper.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------