Stilling: helse > smerte >

hvordan å identifisere en dårlig kvalifisert omsorgsperson

   Hvordan Identy en dårlig kvalifisert Omsorgspersonen gir deg de 5 beste egenskapene til en "mindre-enn-ønskelig" omsorgsperson. Bare i år titusenvis av eldre vil lide overgrep og omsorgssvikt fordi familie eller venner gjorde feil ansette valg. Det er scorene til uønsket omsorgspersoner. Bruk denne for å luke ut de dårlige og finn gode

trenger Du:
Tid og Tålmodighet


en
Enten du er på utkikk etter en. . omsorgsperson for å gi et par timer i uka eller full tid 24 /7 omsorg, må du finne de mest kvalifiserte omsorgsperson. Kvalifiserte, ærlig, medfølende omsorgspersoner vil gi deg trygghet å vite din kjære er å få best mulig stell. På den annen side er det mange pårørende som du må unngå. Følgende 5 poeng vil hjelpe deg å styre unna feil kandidater.
To.
1) En positiv dopingtest
En "hot" eller positiv dopingtest er signalet nummer en som de omsorgsperson er mindre enn kvalifisert for caregving. Krever alltid en ren pre-sysselsetting Drug Screen og krever at fortsatt ansettelse være basert på en ren Drug Screen. Du ønsker ikke å ha spørsmål eller tvil i tankene dine om din omsorgsperson bruker før, under eller etter hans eller hennes skift. Du kan gjøre disse stoff tester systematisk eller tilfeldig. Sørg for å få så å signere fullmakt til å utføre disse testene FØR du leier. Et rent Drug Screen er utrolig viktig og bør være ferdig før ansettelse.
2) Treff på sin kriminelle bakgrunn sjekk
Vær svært forsiktig hvis du skal leie en omsorgsperson med en kriminell bakgrunn. Det er aldri anbefales at du leier en omsorgsperson med en kriminell bakgrunn sjekk. Du vet aldri om din kjære blir neste offer. I dagens miljø kan du ikke være for forsiktig. Selv ansette en omsorgsperson med en kriminell historie ikke er foreslått er det visse juridiske konsekvenser for sperring sysselsetting utelukkende på grunnlag av en kriminell historie. Rådfør deg med din juridiske rådgiver hvis du vurderer å ansette en omsorgsperson med en kriminell fortid.
3) Dårlig sysselsetting historie
Dårlig sysselsetting historie er en indikator på en mindre enn ønskelig omsorgsperson. Minst tre Work Referanser (hvis 3 finnes) og 3 personlige referanser bør gis av søkeren og kontrolleres. Mer er bedre. Søkeren bør kunne gi deg alle navn, valgte tall, datoer og informasjon. De fleste gode omsorgspersoner vil lett kunne gi denne informasjonen for deg. En skeptisk øye bør gis til en kandidat som har problemer med å huske navn og opplysninger om tidligere arbeidsgivere. Er det noe de ikke vil du skal vite, eller gjør de bare har minneproblemer? Du ønsker ikke å se mange kort sikt jobber. Hvis det er trenden, gjett hva, den sannsynlige neste på listen. Seriøs vurdering skal bli gitt til noen dårlige Arbeid eller personlige referanser. Du ønsker ikke å høre noen negative tilbakemeldinger fra tidligere arbeidsgivere eller venner.
Tre.
4) Negative holdninger
Noe som kan prege en persons vesen og påvirke dem rundt dem er en negativ holdning. Mens de fleste negative Nellies eller negativ Normans vil prøve å sette på det glade ansiktet mens du er intervjuet er det en teknikk som kan hjelpe fritte ut en dårlig holdning. Jeg kaller det å spille sammen. Uansett hvor søkeren svarer, spille med. Opptre som om uansett hva de sier, er du i full enighet med. Dette bidrar til å bringe ned sine vakt og tillater dem å åpne opp og gi deg sine virkelige holdninger. Dersom søkeren føler du er deres partner in crime du vet aldri hvilke opplysninger som vil overflaten-Stol på meg! Igjen, aldri dommer, vises fornærmet eller sier noe kritisk under intervjuet. Du bare vil ha hele historien, gode eller dårlige.
5) Bare ute etter en jobb
Når jeg snakker med et perspektiv omsorgsperson eller gjennomfører en formell intervju du trenger for å se om personen er bare i behov av en lønnsslipp eller om virkelig de liker og kjærlighet omsorgsoppgaver. Så du trenger å være en god lytter. Hvordan er søker å besvare spørsmål om Omsorgssvikt? Har han eller hun svare med bare å fortelle deg om de plikter i en svart-hvitt måte, eller vise de følelser? Føler de seg som om de hjalp sin klient, gjort dem lykkeligere, og solgte en viktig tjeneste? Hvis de bare ser forbi klienter som "arbeid" og en lønnsslipp så din kjære er trolig i for samme behandling. Har de evne til å skape varige relasjoner? Er de empatiske? Er det en følelsesmessig tilknytning til sine klienter? Det skal være.
www. HiringACaregiver101. com
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------