Stilling: helse > smerte >

hvordan fungerer fett?

  

Du trenger:
kuldepakning eller is i en klut dekket ziploc bag
. vann.
myk pute.

The Good The Bad og om Fat

The fett på kroppen vår har mange roller. Fettet vi bærer kan enten være vår venn eller vår fiende, avhengig av hvor mye fett vi har. For mye av en god ting kan faktisk være dårlig for helsen vår, mens ikke nok kan gjøre det samme. For mye fett kan gjøre en person mer utsatt for høyt blodtrykk, hjertesykdom, fettlever, diabetes og andre helsemessige forhold. Når en person lider av anoreksi, har de ikke nok fett på kroppen, som også kan føre til helseproblemer som dårlig sirkulasjon, dårlig nyrefunksjon, benskjørhet, og med død. Fett er faktisk noe vi trenger for å overleve. Kroppene våre lagre fett når det kan for å beskytte oss i tilfelle hungersnød.

Fat Fungerer som en isolator og Protector

Det fettet vi har på kroppen vår bidrar til å isolere oss fra det kalde, og pute våre organer for ekstra beskyttelse. Når du ikke har nok fett på kroppen din vil du få kaldt lettere utgangspunktet fordi det er mindre isolasjon. De fleste mennesker er mer sannsynlig å få vekt i vinteren, fordi kroppene våre er programmert på denne måten. Vi har også en tendens til å spise mer i vinter på grunn av Thanksgiving og andre ferie parter.

Fat beskytter. Fat strøk våre nerver og nerve fibre ved å gi isolasjon og beskyttelse til våre delikate nervene.

Fat Fungerer som Energy

Kroppen bruker fett som energi. Dette er grunnen til øvelsen bokstavelig talt brenner fett. Når vi er fysisk aktive kroppen vår bruker kaloriene vi spiser som energi i tillegg til fettet vi har lagret på kroppen vår. Jo mer fett vi har desto lengre vil det ta å brenne den av.

Fat Fungerer med våre celler og hormoner

Fat bidrar til å holde våre hormoner balansert. Når vi har for mye eller for lite fett på kroppen vår, kan våre hormoner bli ut av klask. Dette gjelder særlig for kvinner i fertil alder. Noen kvinner som er alvorlig overvektige har vanskeligere for å bli gravid, og kvinner som er for tynn kan også ha problemer når de prøver å bli gravid. Noen ganger kan en mangel på kroppsfett kan stoppe menstruasjonssyklusen. Hormoner spiller en viktig rolle i unnfangelse og når vi ikke har riktig mengde fett på kroppen vår ting ikke alltid går som planlagt. Fat jobber også med cellene våre. Fett hjelper cellene til å transportere næringsstoffer gjennom cellemembraner.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------