Stilling: helse > smerte >

hvordan røyking forårsaker slag?

  

Om Røyking

Røyking er en svært dødelig vane. En av 10 røykere ende opp med en kreft av noe slag, mens andre er på et svært høy risiko for å bli en av mange livstruende lidelser. Noen av disse plager er så små som en hoste å like intens som et hjerteinfarkt, eller et hjerteinfarkt. Røyking er en av verdens viktigste årsakene til dødsfall forebygges. Røyking er vanedannende, men hvis man slutter å røyke, kan kroppen reparere seg selv i løpet av 10 år, hvis ikke kreft eller emfysem er til stede. De fleste land har innført høye skatter for å avskrekke røyking, men med liten eller ingen effekt. De fleste røykere er klar over den potensielt fatale effekter av røyking, men fortsetter å røyke fordi de er avhengige eller tror at det ikke vil påvirke dem.

Røyking og Strokes

Den nikotin i sigaretter og mangel på oksygen til kroppens vev gjør at blodkarene tynn og fører til slag. Røyking gjør kroppen i stand til å sirkulere blodet skikkelig, som igjen fører til høyt blodtrykk. Den karbonmonoksid fra røyke sigaretter fører kolesterol avleiringer dannes på arterieveggene. Kombinasjonen av høyt blodtrykk og høyt kolesterol kan føre til hjerneslag. Blodpropp blir mer sannsynlig på grunn av nikotin.

Tegn til Stroke

Den vanligste typen av hjerneslag assosiert med røyking kalles en trombotisk slag, som oppstår når blodpropper dannes av plakk bygge opp i en arterie. Denne typen slag kan oppstå plutselig og effekten kan bli langvarig dersom det ikke blir oppdaget i tide. Pasienten klager vanligvis av intense, plutselige hodepine og nummenhet på en side av kroppen hans. I alvorlige tilfeller vil koma eller død oppstår.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------