Stilling: helse > smerte >

om ørevoks

   Overdreven øret voks blir ofte sett på som et tegn på dårlig hygiene, og er flittig fjernes på daglig basis. Selv om det kan være irriterende, uten at det du står overfor faren for skade på ørene som kan føre til hørselstap eller infeksjoner

Du trenger:.
Kald pack eller is i en klut dekket ziploc bag
vann.
myk pute.

Misforståelse

Mange tror feilaktig at tilstedeværelsen av ørevoks er uønsket og arbeide flittig for å fjerne alle spor av ørevoks. Selv om fjerning av overflødig voks fra det ytre øret kan være ønskelig og fornuftig kosmetisk, gjør tilstedeværelsen av voksen ikke indikere dårlig hygiene eller en medisinsk tilstand. Øret voks er produsert av sebaceous glands i øret for å beskytte sensitiv hud og for å fange eventuelle fremmedlegemer kommer inn i øret. Forsiktig rengjøring av ytre øret med en våt klut eller Q-tip er alt som kreves for å opprettholde sunne ørene under normale omstendigheter. Fjerning normale mengder ørevoks fra øregangen eller indre øret utgjør en risiko for infeksjon og kan skade øret selv.

Fakta

Ear voks, er medisinsk kalles ørevoks, produsert av sebaceous glands i det indre øret med det spesifikke formål smøre og beskytte sensitiv hud. Dette klebrig stoff feller partikler av støv, døde hudceller og andre fremmedstoffer som kan få tilgang til øret. Når produsert, ørevoks begynner reisen til det ytre øret som det bærer støv og andre urenheter bort fra det indre øret gjennom øregangen. Når det kommer det ytre øret, tørker ørevoks typisk og flak bort.

Type

Det er to forskjellige typer øret voks. Wet ørevoks er preget av en klebrig væske som kan variere fra lys honning farget til mørk brun. Wet voks er dominerende og kan finnes hos kaukasiere og afrikanere. Denne type ørevoks kan resultere i et klebrig stoff i det ytre øret som kan fjernes enkelt ved normal vask. Tørrvokstype er recessivt og er preget av en tørr hvitaktig-grå voks som er tørr og flassende. Dette er oftest funnet i asiater og indianere.

Effekter

Overdreven opphopning av øret voks kan blokkere ørekanalen og hindre lydbølgene fra reiser normalt til trommehinnen resulterer full eller delvis hørselstap. Sterkt komprimert øret voks, vanligvis laget av upassende forsøk på å fjerne vanlig ørevoks, kan skade trommehinnen, og kan forårsake en hoste som følge av en kile i halsen. Fjerning av ørevoks i det indre øret krever assistanse av lege og skal ikke forsøkt hjemme, som det utgjør den ekstra risikoen for hull i trommehinnen eller innfører infeksjon.

Risk Factors

Upassende forsøk på å fjerne øret voks kan forårsake skader på den sarte huden i øregangen, introdusere infeksjoner, kompakt voksen som er tilstede, og kan selv perforere trommehinnen. Rengjøring av øret hjemme bør bestå av forsiktig vaske det ytre øret på en daglig basis. Bruken av en Q-tip er tillatt for den ytre øret bare. Forsøk på å fjerne voks fra ørekanalen bør du ikke forsøke hjemme. Bruken av hjemme rettsmidler for å fjerne voks bør begrenses til en dråpe eller to av olje som har blitt varmet opp til romtemperatur. Dette kan løsne voks og la den gamle voksen å flytte til det ytre øret, hvor det kan rengjøres med en våt klut. Personer som opplever problemer med overdreven ørevoks kontakte sin lege for medisinsk rådgivning.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------