helse > smerte >

de 33 tegn på overgangsalder

Posted by:  Vivian Håndstad    oppdatert: 2012-04-18
Tegnene på overgangsalder begynner før faktisk utbruddet av overgangsalder. Kvinner i 30-årene kan oppleve hetetokter og uregelmessige perioder. Innen en kvinne i hennes 40-årene, vil hun starte overgangsalderen overgangen, som kalles perimenopause.
Det er viktig at kvinner forstå endringene i kroppen sin, for at endringene kan føre til osteoporose, hjertesykdommer samt andre forhold. Å være godt informert er første skritt i å håndtere den aldrende prosessen

Identification

Overgangsalder er navnet på slutten av menstruasjon og slutten av evnen til å unnfange. Gjennomsnittsalderen for menopause er 44-56. Det er en naturlig prosess som alle kvinner går gjennom, noen lettere enn andre. Hormonelle endringer kan føre til fysiske symptomer som er ubehagelig, frustrerende, og skummelt for de kvinner som ikke forstår endringene som skjer i kroppene deres.

Historie

Fordi så mange kvinner har blitt feildiagnostisert da de klaget av menopausale symptomer, en gruppe kvinner laget en liste som heter 34 Tegn på overgangsalder. Denne listen har vært tilgjengelig en stund. Målet med gruppen er å se at alle leger har listen og gjør den tilgjengelig for alle kvinner som trenger det. Navnene på skaperne av listen er som følger:

Lucy L. Brown, Ph. D. , Judy Bayliss, Krista Glickman, Susan Jessen, Betty Clark, Susan Klee, Susan Ariew, Graciela Spivak , Jennifer Hesketh Aviles, Christine Cody, Jean Bauer, Bonnie Dreps Voigtlander, Keri Webb, Joan Starker, Roberta J. Leon og Miriam Biddelman.

funksjoner

Listen er lettere å lese og forstå når delt inn i underseksjoner. Femhealth. net har delt symptomene inn i fem kategorier: vanlige symptomer, endringer, følelser, smerter og andre symptomer.
De vanligste symptomene er hetetokter, tap av libido, nattesvette, tørr skjede, og uregelmessige perioder.
Endringer innebærer det mentale og fysiske forandringer i kroppen som tretthet og vektøkning. Følelser er humørsvingninger, depresjon, og en følelse av angst. Smerte er hodepine, ømme bryster, og utbruddet av osteoporose. Andre symptomer inkluderer elementer som ikke passer inn i de fire første kategoriene.

Hensyn

Noen symptomer kan føre til mer alvorlige helseproblemer, hvis de ikke behandles. 8 Symptom, som tørrhet i skjeden som kan føre til smertefullt samleie hvis den ikke behandles. 11 Symptom, som er følelser av angst og undergang kan føre til tanker om døden. 30 Symptom, som er prikking i ekstremiteter, kan skyldes mangel på vitamin B-12, utbruddet av diabetes, og uttømming av kalsium.

Fordeler

Fordelene av listen er viktige. Det gir informasjon til kvinner så vel som trøst, å vite at disse er vanlige symptomer. Listen gir også kvinner med informasjon for å gjøre riktige beslutninger om behandling. Om valgene er urter, HRT (hormonbehandling), eller vitamintilskudd, kan mer informert kvinnen snakke med legen sin, og sammen gjøre det beste avgjørelsen for hennes trivsel.