helse > smerte >

fortelle familie om uønsket graviditet

Posted by:  Mona Storm Nilsen    oppdatert: 2012-04-30
Hvis du står overfor en uønsket graviditet, kan du bekymre deg for mange ting, inkludert hvordan du skal fortelle din familie. Selv om ikke alle familiemedlemmene kan reagere på nyheten på en positiv måte, spesielt i begynnelsen, forteller familien din kan hjelpe deg å føle deg bedre om ikke å måtte ta avgjørelser alene og kan gi deg en verdifull kilde til støtte.

Trenger du :
Medisinsk Alert Monitoring konsollen og sender

Tid Ramme

Noen mennesker begynner å fortelle familien om en uønsket graviditet så snart de får en positiv graviditetstest hjemme, mens andre foretrekker. å få en lege bekreftelse første. Når du begynner å fortelle din familie, må du huske på at ferie samlinger eller tider på stress er vanligvis ikke den beste tiden å bryte nyheten om en uønsket graviditet. Du bør fortelle familien når de har tid til å sitte ned og snakke med deg privat, snarere enn når de er bare om å hodet ut døren, eller har nettopp kommet hjem fra en travel dag.

Effekter

Familiemedlemmer kan reagere på ulike måter til uønsket graviditet. Noen kan være overlykkelig, mens andre kan i utgangspunktet være sint eller opprørt. Akkurat som deg, kan din familie har bekymringer om din evne til å bære og omsorg for et barn og lurer på hva du skal gjøre. Du har sannsynligvis har noen ide om hvor mange av dine familiemedlemmer vil reagere, mens andre kan overraske deg. Noen mennesker kan ikke vite hvordan de skal reagere eller kan henter inspirasjon fra hvordan du føler om graviditeten. Mange familiemedlemmer vil forandre måten de føler over tid, som de begynner å akseptere realiteten i svangerskapet.

Hensyn

Før du begynner å fortelle din familie, prøver å forberede deg for deres potensielle reaksjoner. Du bør også vurdere hvordan du ønsker at de skal reagere og kunne fortelle dem hva du trenger. Hvis de reagerer med dom eller harde ord, minner dem er dette en vanskelig tid for deg og at du ville sette pris på deres støtte. Hvis de prøver å presse deg til å gjøre beslutninger om foreldre, adopsjon eller abort en gang, oppfordre dem til å la deg ta deg tid til å ta informerte valg.

Fordeler

Selv forteller familien din om en uønsket graviditet kan være vanskelig , er det viktig å la dem vite at du ikke trenger å forholde seg til alt hemmelighet. Selv familiemedlemmer som er nølende om graviditeten kan være en verdifull kilde til støtte. De kan oppmuntre deg til å søke riktig helsehjelp og faglig rådgivning og kan selv gå med deg til avtalene dine. De kan også hjelpe deg så ta vanskelige beslutninger om fremtiden. Hvis du fortsatt en tenåring eller bor hjemme, kan de også være villige til å gi noen grad av økonomisk støtte for din bolig, medisinsk behandling eller barnepass utgifter.

Advarsel

De fleste mennesker med en uønsket graviditet bekymre om hvordan familien vil reagere på nyhetene, og i mange tilfeller, kan deres reaksjoner ikke være så ille som først fryktet. Men hvis du har ekte bekymringer om sikkerheten din, eller tror noen av dine familiemedlemmer kan prøve å skade deg på grunn av en uønsket graviditet, bør du søke et trygt sted å gå først. Graviditet rådgivere og krisesentrene kan ofte henvise klienter til et trygt sted, eller du kan ringe National Domestic Violence Hotline, med lenke nedenfor, for hjelp.