Stilling: helse > smerte >

baby utvikling milepæler

   Babyer utvikler henhold til sin egen timeplan, nådde milepælene med varierende alder. Progresjonen gjennom disse milepæler forekommer i en forutsigbar rekkefølge og innen bred tidsrammer. Babyer som utvikler langsomt kan nå fremgangsmåten på sistnevnte enden av skalaen, og de som utvikler tidlig kan nå trinnet før forventet, men begge er helt friske og utvikler seg som normalt

Du trenger:.
Energieffektive apparater og pærer, bøker om hagearbeid, kompostering, kompost binger, grønnsaksfrø, og motivasjon til trening.

Typer

Barnets utvikling består av tre hovedkategorier. Fysisk utvikling beskriver hvordan barnet bruker eller beveger kroppen hans. Sosiale og emosjonelle beskriver hvordan barnet kommuniserer med andre, og hvordan han uttrykker sine følelser. Intellektuell viser til språkutvikling og kommunikasjon

funksjoner

Fysisk utvikling:. Ved fødselen er barnet klarer å holde hodet opp og har ikke kontroll over kroppsbevegelser. Hun gradvis får kontroll mellom fødsel og 6 måneder. For de første månedene, kan babyen fokusere på objekter rundt 10 inches fra ansiktet hennes, eller om avstanden mellom morens ansikt og barnet når de føder. Med 6 måneder, utvikler visjon og hun er i stand til å fokusere på andre objekter. Ved 4 mnd, kan hun sitte med støtte og kan rulle fra side til buken.
Innen babyen er 6 måneder gammel, vil hun kunne sitte på sin egen og begynner å følge en vanlig sover og spise tidsplan, generelt tar to høneblunder om dagen og spise tre måltider om dagen. Ved 8 måneder, vil hun være i stand til å holde sin egen skje og drikker fra en kopp, gjennomgå med magen på gulvet eller krype på hendene og knærne og dra seg opp til en stående posisjon. Hun vil utvikle Pincher forstå og være i stand til å plukke opp ting mellom tommel og finger og være i stand til å slippe ting. På dette stadiet, kan hun nyte slippe objekter over og over eller kaster hennes favoritt leketøy, forventer du å få det for henne. Etter alder 1, vil de fleste babyer om trippel sin fødselsvekt

Sosial og emosjonell utvikling. Sosialt og emosjonelt, utvikler barnet fra en hjelpeløs spedbarn kan ikke kommunisere sine behov til en pjokk som er i stand til å uttrykke hans frykt og begjær og er ivrig etter samhandle med deg. Fra fødsel til 6 måneder, utvikler barnet tillit til deg å sørge for sine behov. Han vil kommunisere med deg ved å gråte, og du vil snart lære å kjenne hva den enkelte gråter betyr. Han vil uttrykke frykt med et forskremt utseende og gråte. Han kan bli opphisset lett og kan vise frustrasjon når hans behov ikke er oppfylt umiddelbart. Han fortsatt ønsker kosing som en form for komfort. Ved 6 uker, vil han smile i respons til andre og med 4 måneder, vil han smile bredt på familiemedlemmer og kjente personer.
Mellom 6 og 12 måneder, vil babyen begynne å liker å snakke med seg selv foran et speil og svare på hans eget navn. Han vil begynne å forstå hva som forventes og kan følge enkle regler. I denne alderen, kan han vise tegn på frykt for fremmede eller atskillelse fra deg

Intellectual utvikling:. Mellom fødsel og 6 måneder, vil barnet lære å følge objekter med øynene, COO og gjøre andre babling lyder, slår mot en lyd og glemmer fort objekter som hun kan ikke lenger se. Hun vil trolig sette alt hun rører inn i munnen hennes. Dette er den måten hun utforsker verden.
Mellom 6 og 12 måneder, vil barnet sannsynligvis begynne å si "mamma" eller "Dada," farvel, spille Patty-kake og se etter objekter som ikke lenger er i visning. Hun kan si noen ord som er forståelig for dem som tilbringer tid med henne. Ved 12 måneder, kan hun snakke sitt første ord som er forståelig for andre.

Funksjon

Hvert trinn i barnets utvikling bygger et fundament for ferdighetene han vil mestre senere. Lære å krype og å sitte uten støtte bygge sterke muskler som vil tillate ham å lære å gå. Babling og kurrer utvikle og trene musklene som trengs for tale. Tillat barnet å komme seg gjennom sekvensen av scener uten å prøve å skynde seg til neste trinn.

Misforståelse

Mange foreldre er bekymret for at deres baby ikke utvikler seg så raskt som han burde eller feilaktig anta at barn som lærer å gå og snakke tidlig er mer intelligente at de som utvikler seg saktere. Noen babyer utvikler raskere i ett område enn et annet. Din baby kan gå tidligere enn forventet, men likevel si sine første ord senere enn andre på hennes alder. Dette er helt normalt. Hvis du har spørsmål, snakke med barnelege din.

Hensyn

Gi din baby med mange muligheter til å samhandle med deg og oppmuntre henne til innsats for å mestre nye oppgaver. Å snakke med barnet ditt hjelper henne utvikle kommunikasjonsferdigheter og å bygge sterke bånd med deg. Gi interaktive leker som oppmuntrer leting.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------