Stilling: helse > smerte >

definisjon av papillær laget

   Skinnet av den menneskelige kroppen er den mest omfattende organsystem. Det er den primære forsvarslinje mot sykdomsfremkallende bakterier. Den gir beskyttelse for de underliggende strukturer og selv regulerer temperaturen. Det består av to lag, epidermis og dermis. Den papillær laget er en del av dermis hudlaget

Identification

Den dermis er ofte kalt Det er under overhuden. Det består av to lag: det papillary og retikulære. Gjennom hele dermis er det tre typer vev. Disse er kollagen, elastiske og retikulære fibre. Mens disse finnes i både lag av dermis, har papillary laget primært kollagenfibre.

Funksjon

Den papillær laget er plassert rett under epidermis og er festet til den via papiller. Papiller er anslag som er finger-aktig i utseende. Den papiller tjene noen viktige funksjoner. Det ene er å gi næring til overhuden. Derfor, noen av dem inneholder kapillærer. En annen jobb for papiller er å gi touch sensasjon. De som tjener dette formålet inneholder Meissner's corpuscles, som er sensoriske reseptorer touch.

Funksjon

En interessant funksjon for papiller er etableringen av fingeravtrykk og fotavtrykk. Disse er laget på grunn av doble rader med papiller. Fingeravtrykk og fotavtrykk er nyttige i å bistå i gripende objekter og i å hindre huden fra å rive.

Størrelse

Den dermis varierer i tykkelse. For eksempel, øyelokkene er ca 0. 3 mm, mens baksiden er vanligvis ca 3 mm. Den papillær laget av dermis er den tynnere delen, da den inneholder tynnere fibre enn retikulære laget.

Typer

Det finnes forskjellige typer celler og strukturer som er i hele dermis, inkludert papillary laget. Noen av disse inkluderer hårsekkene, erector pili muskler (de fester hårsekken til laget), blodkar, nerve celler (formidle smerte og temperatur), og svettekjertlene.

Effekter

Huden er så komplekse og fantastiske i sin effektivitet som et organ system. Den papillær laget er definitivt et eksempel på dette. Det ser ut til nesten være "mellommann" i funksjon mellom epidermis og dermis. Det er så koblet til retikulære laget at det ofte er vanskelig å skille hvor den ene slutter og den andre begynner. Det er en hardtarbeidende lagspiller i hudens funksjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------