Stilling: helse > smerte >

fakta om immunsystemet

   Immunsystemet består av proteiner, organer, vev og spesielle celler. Immunsystemet tjener til å forsvare folk mot mikroorganismer og bakterier som invaderer kroppen og som kan forårsake sykdom eller infeksjon. Generelt, fungerer immunforsvaret effektivt i å holde folk friske og forebygge sykdommer og infeksjoner oppstår

Funksjon

Immunforsvaret arbeider for å forsvare kroppen mot inntrengerne og smittsomme organismer. Den opererer raskt å reagere mot angrep på kroppen. Immunresponsen er når immunsystemet angriper organismer og stoffer som går inn og invadere kroppen og kan forårsake sykdom. Hvite blodlegemer (leukocytter, både lymfocytter og fagocytter) er en viktig del av forsvaret.

Typer

Det finnes tre forskjellige typer av immunitet som mennesker har i sitt immunforsvar. Disse inkluderer adaptiv immunitet, noe som utvikler seg over tid og utvikler seg som mennesker er utsatt for sykdommer. Medfødt immunitet er den naturlige beskyttelsen som vi er født med. Og, er passiv immunitet midlertidig immunitet at det lånt fra en annen kilde, for eksempel morsmelk antistoffer fra en mor.

Advarsel

Det er flere ting som kan gå galt med immunforsvaret og derfor forårsake problemer oppstår. Disse problemene omfatter allergiske lidelser (immunforsvaret reagerer som svar på tilstedeværelse av antigener), kreft i immunsystemet, autoimmune sykdommer (når immunsystemet angriper sitt eget selv som om det var fremmede stoffer) og immunsvikt lidelser (både ervervet og primære).

Identifikasjon

Immunforsvaret består av flere forskjellige organer, herunder milt, thymus og beinmargen. Disse organene er referert til som lymfoide organer fordi lymfocyttene bor i dem. Andre enn disse viktigste lymfoide organer, er det klumper i lymfatisk vev som finnes i mange forskjellige deler av kroppen (for eksempel i innfallsporter til kroppen som lunger, luftveiene og fordøyelsessystemet). Disse vev er tillegget, adenoids og mandlene.

Forebygging /løsning

Hvor nøyaktig kan immunforsvaret forsvare og beskytte deg mot vanlige plager som for eksempel influensa og forkjølelse, og mer kompliserte sykdommer som AIDS og malaria? Det gir en barriere som hindrer bakterier og virus fra å komme inn i kroppen din. Den forsøker å eliminere bakterier og virus som klarer å gå inn i kroppen før de får sjansen til å reprodusere. Også, hvis virus eller bakterier er i stand til å reprodusere inne i kroppen, fungerer immunsystemet til å bli kvitt det helt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------