Stilling: helse > smerte >

hva er pediatrisk radiologi?

   Pediatric radiologi er bruk av medisinsk avbildning å diagnostisere eller behandle barn medisinske tilstander. Pediatric radiologer bruke disse medisinske bilder for å få en titt på de indre strukturene og se noe unormalt

Betydning

Radiologi tillater. leger å se inne i en persons kropp uten å kirurgisk utforske innsiden. Dette gjør medisinske fagfolk for å utelukke eller diagnostisere interne problemer uten risiko eller komplikasjoner forbundet med å åpne opp noen. Pediatric radiologer er i stand til å se på en radiologisk skanne bildet og effektivt se indre organer, muskler og bein av et barn

Typer

Det er to grunnleggende undertyper av pediatrisk radiologi;. Diagnostisk radiologi og terapeutisk radiologi. Diagnostisk radiologi er den mest vanlige, som inneholder seks ulike typer radiologiske spesialiteter. Disse typene inkluderer projeksjon radiografi, gjennomlysning, MRI (Magnetic Resonance Imaging), CT (CT), ultralyd og nukleærmedisin. Terapeutisk radiologi refererer til stråling onkologi. Denne typen radiologi bruker radiologi å behandle kreft.

Funksjon

Hver type stråling skanning har en annen funksjon. Projection radiologi, ellers kjent som x-ray, bruker elektromagnetisk stråling til å ta et bilde av bein og bløtvev. En MRI bruker sterke magnetiske felt for å ta bilder av bløtvevet i en persons kropp. CT skanner er x-ray maskiner som produserer bilder i 3-D, slik at radiologer å vise indre organer og bein i detalj. Nukleærmedisin kombinerer en CT scan med radioaktive sporstoff, slik at analysen av fysiologiske funksjon og 3-D detaljering. Ultrasounds bruker høyfrekvente lydbølger for å produsere bilder av mykt vev strukturer i sanntid. Gjennomlysning innebærer administrasjon av en radiocontrast agent, som jod, for å se real-time funksjon av blodårer, urinveier eller gastrointestinal (GI) tarmkanalen.

Hensyn

Barn med pacemaker eller andre metall implantater kan kanskje ikke å ha MR er på grunn av magnetiske felter. Sørg for å fortelle en lege dersom barnet har noen metal implantater. Effekten av alle typer radiologi annet enn ultralyd ikke er tilrådelig under graviditet. Hvis svangerskapet er en mulighet, gi beskjed til behandlende lege for riktig vurdering av risiko og nytte av skanningen.

Fordeler

Pediatric radiologi bistår leger i diagnostikk og prognose av interne medisinske problemer ved å tillate dem å se internt. Det forhindrer unødvendige operasjoner ved at leger for å utelukke bestemte problemer. Den gir innsikt i driften av kroppen uten noen invasive prosedyrer.

Funksjoner

Hver av de typer radiologiske bilder har viktige funksjoner som gjør dem ideelle for bestemte situasjoner. X-stråler er rask, billig og enkel å bruke for å diagnostisere brukket bein eller store myke vev problemer. MR er gir det beste bløtvevet bilder av alle de radiologiske typene. CT skanner og nukleærmedisin er den foretrukne avbildningsteknikk for vaskulær spørsmål så vel som blindtarmbetennelse og andre urinveiene problemer. Ultralyd brukes til graviditet evaluering og overvåking av fosteret, samt i traumepasienter å vurdere hemorrhaging. På grunn av portabilitet sin, ultrasounds er det beste valget når en pasient ikke er mobile. Gjennomlysning blir brukt med GI problemer overveiende, både nedre og øvre.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------