Stilling: helse > smerte >

myter om morgenkvalme

   Graviditet er en tid med spenning og lykke, men det er også en tid da kvinnens kropp går gjennom mange forandringer. Det er naturlig for en kvinne å bekymre seg for hver ny sensasjon, og lurer på om hun gjør alt riktig for at hun vil levere en glad, sunn baby. Gravide kvinner kan lett bli overveldet med informasjon, så det er viktig å avlive mytene om ulike aspekter av graviditet, inkludert morgenkvalme

Historie

Ingen kan si med sikkerhet hvor eller når de fleste myter forbundet med graviditet utviklet. Det er sannsynlig at disse mytene ble populært i en tid lenge før det var nok medisinske opprykk til fordrive dem. Jordmødre, leger og til og med mødre gjort observasjoner og over tid de ble akseptert som normal måte av deduktiv resonnering. Disse mytene smittet over til alle aspekter av graviditet, fra plasseringen av babyen til halsbrann til morgenkvalme.

funksjoner

Den eksakte årsaken til morgenkvalme er fortsatt ukjent, men det er vanligvis forbundet med økende nivåer av progesteron, østrogen og andre hormoner. Morgenkvalme er derfor et resultat av hormonell ubalanse som kroppen forsøker å tilpasse seg sin nye tilstand. Det er også antatt at økende nivåer av hormonet hCG (humant chorion gonadotropin) produseres av morkaken er årsaken til kvalme i forbindelse med morgenkvalme.

Effekter

Effektene av morgenkvalme variere med hver kvinne og hver individuelle svangerskapet. Kvalme og oppkast er de vanligste symptomene på morgenen sykdom, men tretthet, hodepine og svimmelhet kan også oppstå. Visse lukter er ofte forbundet med morgenkvalme. For eksempel kan lukten av kaffe brygging eller matlaging egg forårsake en gravid kvinne å føle seg kvalm.

Misforståelse

En av de vanligste mytene forbundet med morgenkvalme er at det alltid skjer i morgen. Det er mer kjent om morgenen fordi du har sovet hele natten og våkner med en tom mage. Morgenkvalme kan oppstå når som helst i løpet av dagen eller kvelden. Kvinner tror ofte at jo verre morgenkvalme er, jo mer sannsynlig er det å ha en jente. Det er ingen holdepunkter for å si at alvorlighetsgraden av morgenkvalme kan på noen måte forutse kjønnet på fosteret. Mange kvinner er redd for at morgenkvalme vil føre til en spontanabort. Morgenkvalme er svært vanlig, spesielt i første trimester av svangerskapet. Det er ingen indikasjon på at morgenkvalme betyr spontanabort. Oppkast er et vanlig symptom på morgenen sykdom. Hvis du har hørt at oppkast vil skade babyen eller hindre ditt ufødte barnet fra å motta tilstrekkelig ernæring, er det ingen grunn til bekymring. Normal oppkast som oppstår med morgenkvalme vil ikke skade fosteret. Overdreven oppkast kan føre til dehydrering. Det er viktig å drikke rikelig med væske for å holde hydrert og kontakt fødselslege dersom oppkast vedvarer. Så lenge du spiser sunt og ta prenatal vitaminer, vil barnet ditt får den næring han eller hun trenger.

Betydning

Morgenkvalme er normalt. De fleste gravide kvinner opplever morgenkvalme, selv om noen ikke. Morgenkvalme er mest utbredt i første trimester av svangerskapet, selv om enkelte kvinner kan oppleve symptomer inn i andre trimester.

Forebygging /løsning

Det er ting du kan gjøre for å redusere symptomer på morgenkvalme. Spis små måltider gjennom dagen. Unngå stekt eller fet mat. Unngå eller i det minste begrense koffein inntak. Ikke røyk, og hvis du gjør det, søke hjelp til å bryte en vane. Det er best for din helse og helsen til ditt ufødte barn. Husk at morgenkvalme er et midlertidig ubehag som vil passere.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------