Stilling: helse > smerte >

om brystvorter

   Alle pattedyr, inkludert mennesker, har brystvorter. Disse små anslag av hud er svært viktig for overlevelse som de gir for transport av næring fra morens kropp som for barnet etter fødselen. Brystvorter er også feiret som seksuelt attraktive attributter i menneskelig kvinner. Noen ganger brystvorter er også dekorert med maling, pasties eller piercing i både menn og kvinner

Funksjon

Brystvortene er brukt av pattedyr i fu00F4ring deres avkom. Projeksjonen av brystvorten gjør barnet til å ta tak i den med munnen og suge. Fluid, morsmelk, renner gjennom brystvorten. Mens mennesker stort sett bare har to brystvorter, andre pattedyr har et større antall som ligger bilateralt langs magen. Generelt antall brystvortene besatt av dyret er lik den maksimale størrelsen på kullet for arten. Menn og mannlige dyr også har brystvorter, men disse er ikke-funksjonell for sykepleie unge.

Funksjoner

I pattedyr, er brystvorten tilstede som en projeksjon av huden danner en liten knopp-lignende bump. En brystvorte inneholder rundt 20 lactiferous kanaler som er plassert rundt tuppen. Disse kanalene gir midler for overføring av melk. I tillegg til disse, har brystvorten også rikelig av nerver som reagerer på bestemte stimuli som kulde.

Human kvinner har brystvorter som stikker ut rundt 3 /8 inches. Under svangerskapet brystvortene kan øke, og noen ganger blir den nye størrelsen følgende fødsel og sykepleie. Brystvorten hos kvinner er omgitt av den sensitive huden av pigmenterte areola (farge varierer, men er ofte lys brun, beige, rosa eller rød). Skinnet av brystvorten er generelt mørkere i fargen enn de omkringliggende areola. Den pigmentering vanligvis mørkner med graviditet, men ofte går tilbake til sin opprinnelige farge måneder etter fødsel.

Hensyn

Nipple helse er et viktig anliggende for kvinner som det er problemer som kan oppstå. Mange av disse forholdene er knyttet til amming, men ikke alle. Anytime det er en endring i brystvorten, spesielt i tilfelle av en utladning, bør lege konsulteres.

Eldre kvinner nærmer seg overgangsalder opplever ectasia som er melk kjertel dilatasjon. Dette er en normal prosess, men enkelte ganger under ectasia melkekanalene kan bli blokkert forårsaker pooling og lekkasje av melk inn i brystvevet. Denne tilstanden kan føre til infeksjon med eller uten betennelse, og noen ganger en abscess. Tilstanden må behandles som infeksjon kan spre seg og bli et alvorlig problem. Arrvev kan også danne følgende problemene med ectasia.

A legens undersøkelse er i orden for enhver hendelse der det er utflod fra brystvorten eller en klump i brystvorten området. Kvinner bør ikke være unødig skremt, men som de fleste problemer med brystvortene er generelt ikke alvorlige og behandlinger er generelt effektive.

Misforståelse

Mens de fleste anser en kvinnes bryst en erogen sone, det mange som ikke innser at mannlige brystvorter er også rikt på nerve tilbud og er seksuelt følsomme. Montering av brystvorter oppstår under seksuell opphisselse hos begge kjønn.

En annen misforståelse er at den menneskelige hannen er ute av stand til ammende. Dette er utro som menn opplever amming om det "melk" er generelt ikke-nærende.

Expert Insight

Utviklingen av brystvorter i menneskelige fostre er en fascinerende prosess. Til tross for det faktum at de fleste mennesker er født med bare to brystvorter, er det kjent at under fosterutviklingen flere brystvorter vises. Disse er arrangert fra armhulen og ned til lysken på begge sider. De fleste ganger disse ekstra brystvorter forsvinne før barnet er født, men noen ganger et barn blir født med dem. I disse tilfellene ekstra brystvortene sjelden har lactiferous kjertler nødvendig for eventuelle sykepleie.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------