Stilling: helse > smerte >

om simvastatin bivirkninger

   I dagens verden, folk er mer bevisst enn noensinne om betydningen av å opprettholde sunne kolesterolet. Som sådan, er det mange medisiner på markedet bidrar til å holde kolesterolnivået lavt, noe som kan redusere en persons risiko for å utvikle koronarsykdom. En av medisinene på markedet for behandling av høyt kolesterol er simvastatin (Zocor)

Identification

Simvastatin er et legemiddel som brukes for å senke en persons kolesterol. Det er i en klasse for medisiner kalt statiner, som fungerer ved å svekke HMG-CoA reduktase-en lever enzym som er nødvendig for kolesterol produksjon. Denne type narkotika senker total kolesterol og LDL kolesterol, som er referert til som dårlige kolesterolet. Ifølge medicinenet, er LDL kolesterol knyttes til koronarsykdom.

Funksjon

Simvastatin er noen ganger foreskrevet for personer som har koronarsykdom eller tidligere slag. Når foreskrevet for slike pasienter, kan dette stoffet bidra til å redusere risikoen for å dø av disse forholdene. Ifølge medicinenet, kan simvastatin selv redusere behovet for kirurgiske prosedyrer for å gjenopprette blodsirkulasjonen og oppheve arterier og blodårer.

Effekter

Det er flere bivirkninger knyttet til simvastatin. Ifølge Drugs. com, kan simvastatin forårsake rennende nese, kvalme og oppkast, forstoppelse og diaré. Noen mennesker kan også oppleve svimmelhet, uvanlig varme og kløende hud mens du tar denne medisinen. En person kan utvikle rød, rød hud og ryggsmerter i tillegg. Ifølge MedicineNet. com, kan denne medisinen selv gi hodepine og unormale leverfunksjonstester.

Hensyn

Noen bivirkninger av simvastatin er mer alvorlige enn andre. For eksempel bør symptomer på en allergisk reaksjon skal rapporteres til lege umiddelbart. Disse inkluderer slike ting som elveblest, kløe og problemer med å puste. Enhver type hevelse i ansiktet, særlig rundt munnen og tungen, indikerer et potensielt problem som bør vurderes av lege med en gang. Hvis en person opplever endringer i urin farge eller mengden av urin som produseres, skulle han kontakte sin lege umiddelbart. Likeledes, smerter i ledd og muskler, feber, kraftig svimmelhet og uvanlige blåmerker og blødninger kan være grunn til alarm. Noen mennesker kan oppleve minneproblemer, alvorlige mage opprørt, blemmer og flassing av hud, hevelse i ekstremiteter, gulfarging av øyne og visuelle endringer mens du tar simvastatin. Disse tingene også viser et behov for øyeblikkelig legehjelp.

Advarsel

Gravide kvinner bør unngå simvastatin. Ifølge medicinenet, utvikle babyer trenger en viss mengde kolesterol, og simvastatin hemmer kolesterol produksjon, noe som kan føre til problemer i ufødte babyer. Likeledes bør ammende mødre ikke bruke dette stoffet, da det kan påvirke sine babyer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------