Stilling: helse > smerte >

tidlige symptomer på å være gravid

   Kvinner som mistenker at de er gravide ofte besette over tegn og symptomer som kan avsløre om de er eller ikke. Det finnes mange nettsteder og forum dedikert til tidlig graviditet symptomer og kvinner flokker til disse sidene prøver å finne svar på spørsmålet sitt

Betydning

Tidlig påvisning av graviditet fører til sunnere utfall dersom mor tar riktige skritt for å sikre prenatal helse. Det gjør kvinnen tid til å finne en fødselslege og begynne å motta prenatal omsorg og tilstrekkelig tid til å stoppe skadelig atferd som røyking, drikking eller stoffmisbruk.

Time Frame

Eggløsningen skjer omtrent halvveis gjennom en kvinnes månedlige menstruasjonssyklus. For svangerskapet skal skje, må sædceller befrukte egg under eggløsning, og deretter egg må implantatet i slimhinnen i livmoren. Dette skjer innen få dager etter eggløsning. Med dette i tankene, er en kvinne teknisk gravid to uker før hennes neste menstruasjonen.

Identification

Tidlige symptomer på å være gravid er milde og umulig å tillegge spesielt til graviditet. Disse symptomene er oppblåsthet, urolig mage, humørsvingninger, ømme bryster, tretthet og kramper. Noen ganger er disse symptomene er mer alvorlige, men noen ganger betale nærmere oppmerksomhet forsterker oppfatningen av symptomene, noe som gjør dem virke mer alvorlig når de er samme som alltid. En savnet periode er vanligvis den første virkelige tegn på graviditet.

Hensyn

Selv om de fleste kvinner ikke får sin periode mens de er gravide, fortsetter noen kvinner gjøre for å ha månedlige blødninger. Spotting er også svært vanlig, spesielt i tiden rundt den første perioden etter implantasjon. Mesteparten av tiden blødning under svangerskapet er lettere enn normalt sykluser.

Misforståelse

Tidlig graviditet symptomer varierer fra person til person, og er så lik premenstruelle syndrom (PMS) og vanlige tegn på forestående menstruasjon at det egentlig er ingen måte å fortelle. Mens noen av symptomene synes å øke når gravid, er det ofte en så liten økning som skille mellom de to er nesten umulig.

Forebygging /løsning

De fleste graviditetstester tilgjengelig kan oppdage graviditet før den første uteblitte menstruasjon etter testing for hCG (humant chorion gonadotropin) i urinen. Blodprøver for hCG er tilgjengelig ved legens ordre. Kvantitative hCG blodprøver er nesten 100 prosent nøyaktig for å avgjøre graviditet innen dager etter implantasjon av embryoet i livmoren, noe som er normalt over en uke før en grunn menstruasjonssyklus. Kvalitative hCG tester test bare for hCG over et forhåndsbestemt nivå, med bare positive eller negative resultater.

Advarsel

Hvis svangerskapet er en mulighet, gjøre en avtale med en lege. Blod og urin tester utelukke noen tidlig problemer og en ultralyd kan bistå en lege om det er noen bekymringer. Fruktbarhet medisiner kan gi falske positive graviditetstester, så sjekk med lege dersom du bruker fruktbarhet medisiner for å bli gravid.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------