Stilling: helse > smerte >

hvordan Sykehjem fungerer?

  

Hva er omsorgsboliger?

Sykehjem er en form for spesielle behov omsorg som ligner på et sykehjem, men vanligvis gir den som mottar omsorg mer uavhengighet og frihet. I likhet med sykehjem, assistert-levende anlegg i stor grad imøtekomme eldre beboere, men kan også skaffe boliger til yngre personer med spesielle fysiske behov og funksjonshemminger. For eksempel er Accessible Space Incorporated et selskap som spesialiserer seg på å tilby Sykehjem og bolig løsninger både for eldre og for personer med spesielle tilgjengelighetsproblemer, særlig de i rullestol.

Assistert bor i aksjon

De som bor i assistert-levende anlegg vanligvis har sine egne private leiligheter, de er ikke overvåket hele tiden, men ansatte regelmessig besøk for å hjelpe den personen de daglige oppgavene eller gi kameratskap. Måltidene er vanligvis på felles spisesaler, noe som også øker menneskelig samhandling. Dette er spesielt gunstig ettersom de med spesielle behov og funksjonshemninger kan føle seg bevisst å gå ut i offentligheten, men kan uttrykke lettere med andre mennesker som har lignende problemer. Assistert-levende hjem er også ofte konstruert for å gjøre livet til funksjonshemmede mer selvstendige, som for eksempel å rullestolbrukere dusjer, lavere benkeplater og bord, og rekkverk.

Fordeler av Sykehjem

omsorgsboliger er et godt alternativ for de som er generelt selvhjulpne, men har noen spesielle behov som ikke utgjør en umiddelbar risiko for seg selv eller andre. Den lar folk til å beholde mer av sin uavhengige livsstil, samtidig som det gir dem den hjelpen de trenger. De som er svært skrøpelige eller mentalt forvirret blir bedre av på et sykehjem, der de kan få rundt døgnet bistand. I likhet med sykehjem, assistert-levende anlegg har ofte en travel timeplan av hendelser som gir mulighet for konstant sosialisering, noe som er viktig å opprettholde lykke og mental skarphet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------