Stilling: helse > smerte >

hvordan å forstå om det er trygt å stoppe en nyse

   Du kan føle det kommer på. En eksplosiv nyse bygger seg opp inni deg mens du sitter i et stille rom fullt av folk. Du ønsker ikke å bryte stillheten, så du komme opp og lås hånden over nesen for å holde den stengt. Den nyser er forstummet og ingen snur seg mot deg. Visste du gjør det rette? Er det sunt å stoppe en nyse
en.
Før ta opp spørsmålet om å holde en nys, er det viktig å forstå hvorfor du nyser i første omgang. Nysing oppstår som svar på en irritant i nesegangene. Når nesegangene er irritert, signaliserer det at hjernen til å svare ved å koordinere muskler til å svare med en kraftfull utvisning av luft for å fjerne irriterende. Den irriterende som starter nys kan være en rekke ting fra allergener, støv, mugg, eller kjemiske irritanter. Selvfølgelig også du nyser når du er forkjølet eller en virusinfeksjon. Så små som de er, kan virus forårsaker mye nasal hevelse og irritasjon som kan utløse nysing.
to.
Hva med å holde et nys? Når du stopper en nyser, er det du gjør skade? Selv om å slå ned et nys er lite sannsynlig å forårsake hjerneslag eller hjerne aneurisme, som noen folk tror, er et nys utløses for et bestemt formål som er å fjerne et irritasjonsmoment fra nesegangene. Når du undertrykke den, fjerner du muligheten til å eliminere den irriterende stoff som er ikke en god idé. Sjansen er trangen til å nyse vil fortsette å plakk deg hvis du ikke tillater det å skje når muligheten finnes.
tre.
Det andre problemet med å prøve å stoppe en nyse ved å lukke nese og munn er at du legger igjen press på Eustachian rør, rørene som utligne trykket mellom øret og svelg. Det er noen mente at når du stopper en nyser ved å holde nesen, spesielt en sterk en, at du kunne sprekke en trommehinne samt øke din risiko for å utvikle en ørebetennelse senere.
Fire.

Selvfølgelig, det er best for din egen helse at du motstå trangen til å stoppe en nyse. Dessverre, gitt ut en kraftig nys når du har en forkjølelse er ikke sunt for de rundt deg. En god nyse utgivelser tusenvis av luftbårne dråper, overføre viruset til uskyldige tilskuere. Den beste løsningen? Alltid bære en pakke vev med deg. Når trangen til å nyse streiker, drapere et vevet rundt nesen, og slipp nyse med både nesen og munnen åpen. Du vil føle deg mye bedre.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------