Stilling: helse > smerte >

hvordan man skal forstå hva som forårsaker skarp side smerte

   En skarp side smerter kan være forårsaket av en rekke forhold som spenner fra fanget gass til blindtarmbetennelse. Her er hva kan være årsaken til symptomet
en.
Au! En skarp side smerte kan være et tegn på en rekke medisinske tilstander som spenner fra enkle fanget gass til alvorlige tilstander som krever kirurgi som for eksempel blindtarmbetennelse. I motsetning til den korte, skarpe side smerter noen ganger oppleves av løpere etter jogging store avstander, er dette skarp siden smerten mer vedvarende. Hva kan være årsaken?
To.
Selv opplever en skarp side smerte kan være så uvesentlige som en lomme av gass fanget, skal side smerter aldri bli ignorert eller antas å være uskyldig. Side smerte som oppstår på høyre side kan være et tegn på blindtarmbetennelse, spesielt hvis det er forbundet med kvalme, oppkast og feber. Fordi blindtarmbetennelse er en tilstand som krever kirurgi, er tid for essens og du bør bli undersøkt av en lege umiddelbart dersom høyresidig smerte forekommer med feber eller kvalme.
tre.
En annen årsak til skarpe side smerte unik for kvinner er tilstedeværelsen av en ektopisk graviditet
. Dette er en graviditet som losjer i egglederne og kan forårsake betydelige side smerte sammen med svimmelhet, ørhet, og, muligens vaginal blødning. Hvis du opplever side smerter som varer mer enn noen få timer, bør du oppsøke lege, spesielt hvis du har gått glipp av en periode eller er kjent for å være gravid.
Fire.
Sharp side smerter i en kvinne kan også være forårsaket av tilstedeværelsen av en ovarial cyste som knuses. I tillegg til smerter, kan en sprukket ovarial cyste forårsake vaginal blødning. Noen ganger side smerte kan oppleves i flere timer til flere dager under utbruddet av eggløsning. Denne tilstanden kalles Mittelschmerz er godartet, men kan forveksles med andre mer alvorlige forhold. Av denne grunn, alltid oppsøke lege hvis du har side smerte med vaginal blødning.
Fem.
Andre forhold som kan forårsake skarpe side smerte er tilstedeværelsen av en nyrestein, selv om ryggsmerter er mer vanlig med denne tilstanden. Tilstedeværelsen av galle steiner kan forårsake skarpe smerter i høyre øvre del av magen som kommer og går, spesielt etter å ha spist en fet måltid. Sharp smerter i venstre nedre del av magen kan være forårsaket av en sykdom som kalles divertikulitt, en tilstand forårsaket av infeksjon av lommer eller ut poser til stede i tarmveggen. En udiagnostisert brokk i bukveggen kan også gi skarpe smerter, spesielt når du løfter. Kronisk skarpe side smerter kan også være forårsaket av en udiagnostisert kreft i tykktarmen eller inflammatorisk tarmsykdom. I de fleste tilfeller vil disse forholdene bli assosiert med en endring i avføringsmønster.
6.
Selv skarpe side smerter kan ganske enkelt bety at du trenger en dose av gass-X, ikke noen gang gjør denne antakelsen. Sharp side smerter som varer i mer enn et par timer bør alltid vurderes av lege.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------