Stilling: helse > smerte >

hvordan man skal forstå hva som forårsaker uønsket hår hos kvinner

   Hvis du er en kvinne det kan være irriterende og flaut å finne du vokser uønsket hår på steder som buken, brystet og ansiktet. Ikke bare er uønsket hår skjemmende, det kan noen ganger være tegn på en underliggende medisinsk problem. Hva forårsaker uønsket hår hos kvinner og hva som kan gjøres om det
en.
Uønsket hår på kvinner er et produkt av en gruppe hormoner som kalles androgener. Dette er hormonene som gir menneskene deres "mandig" egenskaper for eksempel en dyp stemme, muskelmasse, og, noen ganger, hår på brystet. Den mest kjente androgen er testosteron. Kvinner produserer også en viss mengde androgener, men vanligvis ikke så mye som menn. Hvis for mye androgen er produsert av en kvinne eller om kroppen hennes er uvanlig følsom for effekten av androgener, kan det føre til mørkt hår å vokse på steder det vanligvis ikke ville vokse, en tilstand som kalles hirsutisme.
2.
Uønsket hår på kvinner er ikke alltid et tegn på et medisinsk problem. Noen ganger er det en genetisk grunnlag for overdreven kroppshår. Noen medikamenter kan også føre til hirsutisme, inkludert steroid basert medisiner, samt enkelte anti-anfall og anti-hypertensive medikamenter. Legen din bør kunne fortelle deg om de medisiner du er på, kan bidra til problemet.
Tre.
Mer alvorlige årsaker til uønsket hår hos kvinner kan være knyttet til visse typer av svulster inkludert hjernesvulster og svulster i eggstokkene, så vel som en lite aktiv skjoldbruskkjertel. En tilstand som kalles Cushings syndrom, der binyrene produserer for mye kortisol, kan føre til hirsutisme. En av de vanligste medisinske årsakene til hirsutisme er polycystisk ovariesyndrom sykdom hvor eggstokkene utvikler flere cyster og produserer store mengder av androgen. Hvis du har polycystisk ovariesyndrom sykdom du vanligvis har andre symptomer som uregelmessig menstruasjon, infertilitet, overflødig mage fett, kviser og høyt blodtrykk. Alle disse forholdene kan bli diagnostisert av legen ved hjelp av blodprøver.
Fire.
Hvis du har uønsket hår er det noe du kan gjøre med det? Hvis det er en underliggende medisinsk tilstand som forårsaker problemet, er det første prioritet å behandle den. Når overskytende androgen nivåene blir redusert, bør den uønskede håret nedgangen. I noen tilfeller kan p-piller brukes til å kontrollere androgen nivåer, selv om p-piller kan ha bivirkninger og bør ikke brukes i alle situasjoner. I andre tilfeller kan vekttap redusere androgen nivåer og bidra til problemet. Ellers er den beste løsningen for å fjerne overflødig hår ved hjelp av ulike hårfjerning metoder som plukker eller voksing. Dyrere inkluderer elektrolyse eller laser hårfjerning.
Fem.
Den første prioritet er å sørge for at uønsket hår er ikke på grunn av en correctable medisinsk tilstand. Ikke anta at dine symptomer er et resultat av "alder". Se en lege kunnskapsrik om problemet med uønsket hår med kvinner for en full fysisk og blodprøver.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------