Stilling: helse > smerte >

om ct skanninger

   Med så mange medisinske problemer blir skjult av den massive mengden av hud bein og vev, mange problemer er undiagnosable av det menneskelige øyet alene. Heldigvis, med fremskritt i medisinsk teknologi leger er nå i stand til å bruke utstyret til å se dypt inne i kroppen for å finne en diagnose. En av disse livreddende nye stykker av utstyret er CT-skanner

Historie

De første brukbare CT (eller CAT) skanner ble oppfunnet i 1967 av Sir Godfrey Hounsfield i Storbritannia. Den første faktiske kliniske installasjon av utstyret skjedde i 1972 på et sykehus i Wimbledon, England. CT-skanner gjorde det i USA et par år senere med en installasjon i Mayo Clinic. Denne originale modellen har siden vært satt på utstilling i Mayo helse museum, men nyere, har mer avanserte modeller fortsatte å være installert i sykehus over hele verden de siste 30 årene.

Definisjon

En CT-skanner er en medisinsk enhet som tar noninvasive interne medisinske tester, som så kan brukes til å diagnostisere og behandle medisinske problemer. CT-skanneren er en blanding av X-ray å ta utstyr og avanserte datamaskiner. Dette gjør at CT-skanner til å ta flere bilder av innsiden av kroppen fra mange forskjellige tverrsnitt. Disse bildene kan deretter sendes til datamaskinen som skal vises og skrives ut. The X-ray-utstyr i en CT-skanneren er i stand til å ta mer detaljert bilde av innsiden av kroppen enn en typisk X-ray maskin. CT-skanneren kan ta bilder av bein, vev, indre organer, og til og med blodårer. Dette gjør at CT scan for å oppdage selv små uregelmessigheter i omtrent alle system av kroppen.

Bruker

En CT-skanning gir en detaljert tverrsnitt visning av alle de forskjellige typer vev i kroppen. På grunn av sin detaljerte bilder, kan en medisinsk faglig enkelt sammenligne bildet til en helse-vev bilde og finne noen uregelmessigheter som kan være til stede i kroppen. Uregelmessigheter som kan oppdages ved hjelp av en CT scan er kreft, smittsomme sykdommer, hjerte-problemer, muskelsykdommer, indre traumer skader, og benbrudd og sykdommer. En CT-skanning er så detaljert at det kan også brukes til å måle størrelsen på svulster og blodpropp.

Fremgangsmåte

Prosedyren starter med å fjerne alle metall elementer fra kroppen din. Du vil bli bedt om å ta av klær og kjole i en sykehusklær. Den CT teknikeren vil plassere deg på eksamen bordet i riktig posisjon for skanningen. Denne posisjonen kan variere, avhengig av årsaken til skanning. Hvis en mer komplisert stilling er nødvendig, kan stropper eller puter brukes til å holde deg i en bestemt posisjon. Hvis en prosedyre er nødvendig som krever kontrasterende løsning (kontrastfarge løsning fungerer som et fargestoff som hjelper visse vev skiller seg ut i søket) den medisinske profesjonelle får du ta løsningen før prosedyren starter. Når klar, er eksamen tabellen sakte flytte inn i CT-skanner. Du vil bli bedt om å holde seg helt stille og, i noen tilfeller, å holde pusten for visse deler av eksamen. Du vil bli regissert av teknikeren til enhver tid. Når CT skanneren er ferdig, vil eksamen tabellen trekke seg fra maskinen og prosedyren vil bli fullført. CT-undersøkelsen gjør ikke vondt, men noen pasienter kan føle seg klaustrofobisk mens inne i maskinen. Hvis dette er tilfelle, kan en sykepleier tilby en mild beroligende for å hjelpe.

Forbereder

For å forberede seg på en CT scan, kan du bli bedt om å faste i et par timer før selve eksamen. Dette vil bidra til å redusere mengden av fremmed materiale i kroppen, som resulterer i et klarere skanning. Du bør også passe på at du ikke er allergisk mot noen av de kontrasterende løsninger de kan bruke for skanningen. Hvis du er allergisk, informere legen din umiddelbart. Hvis du er gravid, eller mistenker at du er gravid, er det viktig å la legen få vite. CT skanner kan være skadelig for et foster hvis det ikke gjøres riktig. CT skanner bør ikke brukes på gravide kvinner mindre spesielt brukes til å diagnostisere en potensielt skadelig problem med det ufødte barnet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------