Stilling: helse > smerte >

om forkjølelse

   Er du kjent med begrepet "akutt viral nasopharyngtis"? Du bør være, fordi det er den medisinske termen for forkjølelse. I gjennomsnitt fanger en voksen en kald om to ganger i året. Dessverre, barn i gjennomsnitt forkjølet mye oftere enn det-noen ganger så mange som 8 til 10 ganger i året. Det finnes en rekke ulike virus som er kjent for å forårsake forkjølelse. The Rhinoviruset («Rhin» betyr «nese» på gresk) er den vanligste

Teorier /Spekulasjoner

Den myten er fortsatt mente at forkjølelse er fanget via eksponering for kaldt vær. Selv om forkjølelse forekommer oftere i vinterhalvåret, er det folk tilbringer mer tid innendørs i lukkede kvartaler som er antatt å være årsaken til økt forkjølelse i løpet av disse månedene.

Symptomer

De vanligste symptomene på forkjølelse er rennende nese, nysing, tett nese, sår hals og hoste. Mindre vanlige symptomer er tretthet, muskelsmerter og svakhet, hodepine, tap av matlyst, og noen ganger pinkeye. Symptomene på forkjølelse skiller seg fra de fra influensa (ellers kjent som influensa), som ofte ledsaget av feber, frysninger, ekstrem svakhet, utmattelse og alvorlige muskel aches.

Time Frame

En uke til 10 dager er vanlig lenge at symptomene på forkjølelse er til stede. Hvis du er riktig uheldig, kan du kalde symptomene strekker seg opp til et par uker.

Forebygging

Den beste måten å forebygge forkjølelse er å vaske hendene ofte med varmt såpevann. (En god tommelfingerregel er å stille synge "Happy Birthday" sangen mens vaske hendene. ) Selv om ikke godkjent av Food and Drug Administration, vitamin C, solhatt og sink har blitt rapportert av noen for å forebygge og redusere alvorlighetsgraden og Lengden av forkjølelse. Siden forkjølelse er et virus, ikke antibiotika arbeid i sine forebygging eller behandling.

Løsning

Hvis du har vært rammet med vanlig forkjølelse, over-the-counter medisiner som aspirin, nasal decongestants, hoste suppressants og antihistaminer kan lindre noe av ubehag. Det er viktig å holde deg hydratiserte når du er forkjølet ved å drikke rikelig med væske. Drikke varm kylling suppe og te lindrer sår hals. Dampen fra disse varme drikker hjelper også åpne opp nesegangene. En vaporizer kan brukes til å plassere varm fuktighet i luften. Varm dusj og varmt bad også hjelpe lindre muskelsmerter og åpne opp nesegangene. Selvfølgelig er rikelig med hvile for å styrke immunforsvaret og bekjempe din kald. Alternative metoder for å behandle forkjølelse inkluderer aromaterapi, urteterapi og ingefær.

Advarsel

Inkubasjonstiden for forkjølelse er 2 til 4 dager. Det er da du er mest smittsomme og mest sannsynlig å gi kaldt til venner, familie og til og med fiender. Forkjølelse er vanligvis selvbegrensende og mild. Men, i visse tilfeller kan forkjølelse føre til andre forhold, som bronkitt, bihulebetennelse, falsk krupp, strep hals, laryngitt og til og med lungebetennelse. Til tider, kan noen av disse komplikasjonene blir bakteriell, for eksempel ved akutt bakteriell bihulebetennelse. Hvis det blir tilfelle, er antibiotika generelt foreskrevet. Vanlig forkjølelse kan være mer alvorlig i mennesker som har KOLS, emfysem eller astma.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------