Stilling: helse > smerte >

om tubal ligation reversering

   Tubal ligation er en operasjon utført for å permanent slutten kvinnelige befruktning. I en tubal ligation, er egglederne brent, kuttet eller lukket med bånd, ringer eller klipp. Denne prosedyren hindrer sædcellene fra å nå et befruktet egg, og hindrer egget i å nå livmoren. Selv om dette anses permanent, noen kvinner velger å ha prosedyren reversert på enkelte punkt. Denne kirurgiske reversering prosedyren kalles en tubal ligation omgjøring eller mikrokirurgisk tubal reanastomosis

Betydning

Det er mange viktige grunner for å ville en tubal ligation reversering. Den vanligste årsaken er en gjengifte. Når en kvinne gifter seg på nytt, kan hun og hennes nye ektefelle har ønske om å ha et barn eller barn sammen, særlig hvis han har ingen barn selv. Noen ganger et par som har vært gift en stund vil ha ønske om flere barn etter at hun har hatt en tubal ligation. Det er også kvinner som ønsker enda et barn etter dødsfallet av et barn. Andre årsaker kan være religiøs eller åndelig.

Fremgangsmåte

Det finnes ulike metoder for tubal ligation reversering. Ofte hvilken metode som brukes vil avhenge av hvilken type tubal ligation som opprinnelig ble utført. Den vanligste metoden for omgjøring er mini-laparotomi. En mini-laparotomi gjøres vanligvis under generell anestesi. Et lite innsnitt er gjort, og rørene er koblet på igjen. Dette er en delikat operasjon som vanligvis tar fra en til to timer. En laparoskopi kan utføres først for å sikre at slangen er lang nok til å få reversering.

Recovery

Recovery fra en tubal ligation reversering tendens til å være vanskeligere enn utvinningen fra tubal ligation. Mer smertestillende medisin er ofte nødvendig etter inngrepet, vicoden er vanlig. Normal aktiviteter kan ikke være fullt gjenopptatt for et par uker, inkludert løfting og trener.

Hensyn

Når du velger en tubal ligation reversering, er det viktig å huske at det er ikke alltid vellykket. Det er ingen garanti for en graviditet eller levende fødsel. En høyere risiko for ektopisk graviditet er også til stede etter en tubal reversering. Hvis en gravid, vil legene må følge nøye svært tidlige stadier av svangerskapet slik at nødvendige tiltak kan iverksettes dersom svangerskapet er utenfor livmoren.

Fordeler

De viktigste fordelene med denne kirurgiske prosedyren er den høye suksessen priser og lavere kostnader. Ifølge Chapel Hill Tubal Reversering Center i North Carolina, har tubal ligation reversering vist seg å ha høyere suksessrate som in-vitro fertilisering (IVF) i både graviditet og live fødselstall. Det kan også være mer kostnadseffektiv enn IVF. Siden forsikringen ofte ikke dekker disse prosedyrene, er kostnaden en viktig faktor.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------