Stilling: helse > smerte >

bivirkninger av smerte meds

   Mange mennesker tar medisiner daglig for å lindre smerten som er forbundet med alle typer helseproblemer. Det finnes flere medisiner som brukes for smertelindring som du kan kjøpe over disk, eller uten resept som Tylenol og ibuprofen. Det finnes også andre smertestillende som anses som narkotika som Vicodin, Demerol og Morphine. Narkomane er medisiner som må distribueres av en lege fordi de er mye sterkere og vanedannende. Selv tar over disk smertelindring medisiner eller narkotiske stoffer, kan du oppleve bivirkninger

Tylenol

En av verdens mest populære over disk smertestillende medikamenter er Tylenol. Den viktigste ingrediensen i Tylenol er paracetamol. Dette kan tas for mindre smerter og plager som hodepine, muskelsmerter og leddgikt. Da tatt som anvist, er det normalt ingen bivirkninger knyttet til bruk. Paracetamol har potensial til å forårsake nyre-og leverskade når det tas i mengder høyere enn anbefalt på etiketten. Det har vært flere tilfeller der personer har dødd av å ta store mengder Tylenol.

Ibuprofen

En annen mye brukt over skranke medisiner er kjent som ibuprofen. Ibuprofen er vanligvis tatt for å redusere hevelsen i ulike deler av kroppen. Hevelse forekommer ofte som følge av betennelse i ledd og muskler. De vanligste bivirkningene ved bruk av ibuprofen er svimmelhet, hodepine, kvalme og utslett. Folk som har astma eller nyreproblemer bør ikke ta denne medisinen fordi det kan gi allergiske reaksjoner. Du bør også unngå denne medisinen hvis du er allergisk mot acetylsalisylsyre.

Hydrocodone

Hydrocodone er et stoff som er gitt for å lindre sterke smerter. Hydrocodone også kalt ved navn Vicodin. Dette smertestillende stoffet er et narkotisk stoff, og må være foreskrevet av legen din. De fleste tåler Vicodin veldig bra, men det er noen som kan oppleve mindre til mer alvorlige bivirkninger. Mindre bivirkninger være kvalme, oppkast, ekstrem tretthet og være lys ledet. Flere alvorlige bivirkninger inkluderer å ha problemer med å puste, alvorlige magesmerter og problemer med å puste eller svelge. Det er mange andre mulige effekter, men disse er de mest alvorlige. Hvis du spiser før du tar denne medisinen, vil du redusere risikoen for kvalme og oppkast. Du bør oppsøke legen din med en gang hvis du ikke kan puste mens du tar denne medisinen, eller hvis noen symptomer du opplever forverres.

Demerol

Demerol er et opiat stoff. Det er en smertestillende som gjør kroppen slappe av, og også induserer søvn. Det er mange bivirkninger som kan oppleves med bruk av Demerol. Det er derfor det er ikke lenger en vanlig foreskrevet medisiner. Den eneste gangen at denne medisinen er administrert under fødsel, før operasjon, eller som en bedøvende. Bivirkningene at de fleste mennesker opplever er urolig mage, oppkast, er lys ledet, bomull munnen og blir svake. Det er andre bivirkninger som kan være alvorlig som hallucinating, nervøsitet, hjertefrekvens endringer og følelsen besvime. Dette smertestillende har potensiale til å bli livstruende. Misbruk kan føre til at luftveiene til å bremse ned nok til å stoppe hjertet ditt.

Morphine

En vanlig smerte lindring medisiner som vanligvis brukes på sykehus etter operasjonen kalles Morphine. Dette stoffet er også brukt for terminal pasienter. Morfin lindrer store smerter og angst, pusteproblemer og kan brukes som bedøvelse. Den kommer i form av piller eller injeksjon. Det er mange bivirkninger som kan oppstå mens du tar denne medisinen, og de er forskjellig for hver enkelt. Noen av de mer alvorlige effektene har problemer med å puste, hevelse i halsen, blir din pust tung og du blir unormalt trett. Hvis du opplever bivirkninger, sjekk med legen din og han vil kunne fortelle deg om du har en allergisk reaksjon. Med noen av disse smertestillende medikamenter, bør du alltid sjekke med legen din hvis du føler deg annerledes eller unormal. Alle vil ikke oppleve de samme bivirkningene, om noen i det hele tatt, og det er ingen måte å fortelle om du vil oppleve dem. Rapportere alle uvanlige endringer til legen din, og han vil behandle deg deretter.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------