Stilling: helse > ADHD >

hvordan å forstå om ADHD medisiner kan forårsake psykiske symptomer hos barn

   Hvis barnet ditt bruker ADHD-medisiner for barn, må du være oppmerksom på adferd endringer siden disse medikamentene kan føre til psykiske symptomer hos noen unger
en.
Hvis du har en ADHD barn som er vis rart psykiatriske symptomer, ikke vær for snar til å anta at barnet har et mentalt problem. En nylig publisert medisinsk studie viste at mange av standard ADHD medisiner for barn kan føre til overraskende psykiske bivirkninger som spenner fra visuelle hallusinasjoner til manisk oppførsel, selv når de gis til normale doser foreskrevet.
To.
Denne studien, som ble publisert i det medisinske tidsskriftet Pediatrics
denne måneden, gjorde en analyse av nesten femti kliniske studier ser effekter av ADHD medisiner til barn. Selv om antallet tilfeller der barn åpenbart psykologiske symptomer var liten, bør ADHD medisiner alltid vurderes når et barn utvikler merkelig nye atferdsmessige symptomer. Symptomene kan helt løse når medisiner er avviklet, selv om dette aldri skulle skje uten å rådføre ditt barns barnelege først.
Tre.
Hvilke ADHD medisiner er mest sannsynlig å forårsake disse symptomene? Prinsippet FDA etterforsker Andrew Mosholder, MD som deltok i undersøkelsen uttalte at denne typen reaksjon kan skje med noen av ADHD medisiner som allerede er godkjent for bruk hos barn. Med nesten åtte prosent av barn i USA diagnostisert med denne lidelsen, og nesten halvparten av de som tar foreskrevet ADHD medisiner for barn, kan problemet gå mye dypere. Det kan noen ganger være vanskelig å identifisere psykiske bivirkninger som hallusinasjoner i barn som tar disse medisinene som de beskriver hva de ser annerledes enn voksne. Når de rapporterer se ormer krypende på veggene, kanskje en forelder avfeie dette som en barndom fantasi enn som legemiddelindusert hallusinasjoner.
Fire.
Er noen barn mer disponert for å ha psykiske bivirkninger fra ADHD medisiner for barn? Etterforskerne kunne ikke identifisere en bestemt alder eller type personlighet som gjør barna mer utsatt for effektene av disse stoffene. Symptomene heller ikke synes å være forbundet med narkotikabruk dosering. Dette gjør det svært vanskelig å forutsi hvilke barn kan bli påvirket av disse bivirkningene.
Fem.
Hvis barnet ditt tar noen form for ADHD-medisiner for barn, er det viktig at du ser dem nøye for atferdsendringer som endringer i aktivitetsnivå, sinneutbrudd, ser eller hører ting som ikke er der, agitasjon, eller økt frykt. Vær ikke for snar til å anta at barnet har en overaktiv fantasi når han eller hun beskriver se eller høre merkelige ting. Hvis noen av disse symptomene oppstår, diskutere det med ditt barns barnelege en gang. I studien, symptomene løst på mellom en fjerdedel til over halvparten av barn med legen avsluttet sin ADHD medisiner.
6.
Den nederste linjen? Bivirkningene av tiden godkjent ADHD medisiner for barn bør være av interesse for foreldre og diskutert med helsesøster eller lege på ditt neste besøk.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------