Stilling: helse > ADHD >

hvordan man skal håndtere en periode

  Det er den tiden av måneden igjen. Du har kramper, er trøtt og ikke lyst til å gjøre mye av noe. Ja, du har menstruasjonen. Perioder trenger ikke å være så verst selv. Følg disse trinnene for å hjelpe deg med å håndtere en periode
en.
Har tamponger eller pads lett tilgjengelig for bruk når du har mensen. Du vil aldri gå tom eller være uten beskyttelse. Husk å bytte tampong eller pad ofte som nødvendig eller som nevnt i pakken.
to.
dress komfortabelt når du har mensen. Bukser som er for stramme i livet kan føles ubehagelig, spesielt hvis du har oppblåsthet eller kramper. Velg mørke bunner hvis du har en tung flyt eller hvis du har spørsmål om lekker.
Tre.
Treffe tiltak for å lindre menstruasjonssmerter. Over-the-counter smertestillende midler, slik som ibuprofen, fungerer bra for å redusere intensiteten av menstruasjonssmerter. En oppvarming pad plassert på nedre del av magen kan også hjelpe løsne stramme muskler. Øvelse også kan hjelpe lindre kramper.
fire.
Rest hvis du føler deg trett. Mange kvinner føler seg ekstra slitne når de har mensen. Prøv å ta naps om du kan eller gå til sengs litt tidlig. Ta det med ro med planen og ikke over forplikte deg selv.
Fem.
Spis godt og begrense matvarer høy i salt, noe som kan øke eller forårsake oppblåsthet. Foods høy i koffein, slik som brus og kaffe, kan også føre til ekstra kramper. En godt balansert kosthold vil gi deg energi og hjelpe deg til å føle deg best når du har mensen.
6.
Dusj eller bad regelmessig når du har mensen. Dette vil hjelpe deg å bli kvitt en ubehagelig lukt forbundet med menstruasjonsblod og vil gjøre at du føler ren og frisk.
7.
Limit stress når du har mensen. Høye nivåer av stress kan forårsake kramper eller gjøre din menstrual sykluser uregelmessig.
8.
Husk at menstruasjonen er en normal kroppslig funksjon. Etter å ha regelmessig menstruasjon er et tegn på at kroppen fungerer som den skal. Ta trøst i det faktum at kvinner over hele verden forstår hva du går gjennom og kan uttrykke.

Tips og advarsler


 • Bruk prøving og feiling til du finner tampong eller pad som fungerer best for dine behov. Du kan velge å bruke en annen absorpsjonsevne tampong eller en stil av puten under menstruasjonen, avhengig av flyt.
 • Kontakt legen din hvis menstruasjonsblødningen er veldig tungt, hvis flyten varer i over ti dager, dersom du har alvorlige humørsvingninger eller hvis du har alvorlige kramper.
 • Ikke ha en eneste tampong i over åtte timer i strekk. Gjør du det kan øke risikoen for utvikling av toksisk sjokksyndrom (TSS).
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------