Stilling: helse > ADHD >

hvordan å takle stress og høyt blodtrykk under svangerskapet

  Graviditet kan være en veldig stressende tid for mor å være. For noen kvinner kan høyt stressnivå fører til høyt blodtrykk, noe som kan være farlig for både mor og baby. Mestring teknikker er svært viktig i å håndtere stress under svangerskapet. Her er noen forslag for å lette stress
en.
Få nok hvile. Prøv å ta naps i løpet av dagen når du kan og prøve å gå til sengs tidlig hver kveld. Sett av litt tid hver dag for deg å bare slappe av og sette føttene opp. Hvis du ikke får nok hvile, kan du føle deg sliten og stresset, noe som kan føre til høyt blodtrykk.
To.
Spis godt og mosjon. En godt balansert diett av næringsrikt mat og trener flere ganger i uka vil hjelpe deg å føle deg bedre og redusere stress nivå. Gjør du det kan også få ned høyt blodtrykk.
Tre.
Snakk om ting som forårsaker stress deg med andre. Du kan snakke med en venninne, til mor, til din ektefelle eller til legen din. Noen ganger, bare snakke om ting kan gjøre deg bedre og redusere stressnivået.
Fire.
Gjør ting for deg selv. Ta deg tid til å gjøre aktiviteter som du liker gjennom hele svangerskapet. Det kan være lurt å lese eller gå se en film. Du kan velge å sy, scrapbook, få en massasje eller lytte til beroligende musikk. Velge hva de fleste som interesserer deg.
Fem.
Praksis pusteteknikker for når du føler deg stresset. Sakte, milde og dype åndedrag kan senke stressnivået og blodtrykket.
6.
Vit at det er ok å si "nei" når noen ber deg gjøre noe. En overbooket tidsplanen kan forårsake stress i noen, spesielt en gravid kvinne. Hold litt tid ledig i tidsplanen slik at du ikke får til poenget med følelsen overveldet, ute av kontroll og stresset ut.
7.
Unn deg en pedikyr, spesielt når du kan ikke bøye seg langt nok til å trimme tåneglene. En god fot gni med din pedikyr er avslappende og bidrar til å redusere stress.

Tips og advarsler


 • Hvis du føler deg ekstremt stresset under svangerskapet, snakk med din lege. Hun kan være i stand til å foreskrive medisiner som kan hjelpe.
 • Følg eventuelle spesifikke instruksjoner gitt til deg av din egen lege. Hvis du har fått foreskrevet blodtrykk medisiner, sørg for å ta dem som angitt.
 • Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment å tjene som en erstatning for vanlig medisinsk råd og omsorg. Sørg for å snakke med din egen personlige lege hvis du har spørsmål eller bekymringer angående graviditet.
 • Unngå planlegging selv.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------