Stilling: helse > ADHD >

hvordan å identifisere fonologiske lidelse

  Fonologiske Disorder er en av forstyrrelser i barndommen. Denne lidelsen ble formelt kjent som Developmental Articulation Disorder. Denne lidelsen er ofte lagt merke til etter hvert som barnet blir artikulert og forsøk å komme videre i artikulasjon. Den følgende artikkelen omhandler de viktigste tegnene på denne lidelsen

Du trenger:.
Observasjoner i tale artikulasjon er nødvendig for å identifisere denne lidelsen
. .

Slik Identifisere Fonologisk Disorder.


en.
Se etter en svikt i evnen til å bruke developmentally forventet språklyder som er passende for alder og dialekt. Eksempler på dette kan være feil i god produksjon, bruk, representasjon, eller organisasjon som, men ikke begrenset til erstatninger av en lyd (bruker 't' for 'k' "eller utelatelser av lyder som endelig konsonanter. Dette kan vanligvis identifiseres som utvikler tale. Kommunisere jevnlig for å sjekke for å se om de samme feilene i lydproduksjon vedvarer flere ganger. Hvis dette mønsteret er kjent, kan Fonologisk Disorder være en mulighet.
to.
Se etter problemer i tale lydproduksjon som interfererer med akademisk eller yrkesmessig prestasjoner eller med sosial kommunikasjon. Dette er ikke å forveksles med andre kommunikasjon lidelser som uttrykksfullt språk lidelse eller blandet reseptivt-ekspressive språk lidelse. Dette bestemte lidelse knytter seg spesielt til lyden av bokstaver og lyder knyttet til tale. Disse vanskelighetene må være vedvarende nok til å regelmessig forstyrre områdene nevnt ovenfor.
Tre.
Rådfør deg med en pedagog eller spesialist spesifikt trenet i tale og /eller kommunikasjon lidelser for videre evaluering. De kan også være i stand til å anbefale en spesifikk intervensjon plan for å hjelpe i enhver ytelse eller faglige problemstillinger som kan utvikle seg fra denne lidelsen. Consulting en spesialist kan føre til en bedre forståelse av denne lidelsen. Det er også anbefalinger disse ekspertene kan foreslå til foreldre eller omsorgspersoner til å bistå i utviklingen av barnet sliter med denne lidelsen. Som andre har blitt diagnostisert med dette problemer, er det andre foreldre som forstår sliter dette innebærer. Fagfolk kan være i stand til å anbefale støtte grupper som kan tillate foreldre å samhandle og gi nyttige forslag og oppmuntring.

Tips og advarsler


 • Hvis dette mønsteret vises tydelig, gjør ikke forsinkelse i å nå ut til fagpersoner for å få hjelp. Jo før hjelp blir mottatt, jo mindre vil dette påvirke faglig og sosial utvikling.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------