Stilling: helse > ADHD >

hvordan bruke antibiotika trygt

  Den første moderne antibiotika, penicillin ble utviklet for bakterielle infeksjoner i de siste årene av det nittende århundret, men ble ikke innført for offentlig bruk fram til andre verdenskrig. Etter krigen ble penicillin vedtatt og forbedres til i dag er det hundrevis av valg, noen for veldig spesifikke infeksjoner, for å bekjempe ofte dødelige bakterier som truer vår helse. Dessverre, kan disse vidundermedisin også være farlig når det brukes på feil måte, og kan miste effektivitet hvis de brukes for mye. Lær hvordan du bruker antibiotika klokt å holde deg og familien din trygg.
en
Få en diagnose fra en medisinsk faglig. . . Antibiotika er bare effektive når de brukes mot bakterielle infeksjoner. De har ingen effekt på virusinfeksjoner, som forkjølelse, influensa og vorter. Antibiotika dreper bakterier som streptokokker, stafylokokker og E. coli. Antibiotika brukes også til behandling av bakterielle seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia, men er ineffektive mot virale infeksjoner som herpes.
To.
Les opplysninger som følger med medisinen din, og be apoteket å forklare hvordan antibiotika fungerer og eventuelle "kontraindikasjoner" (vilkår du kan ha eller medisiner du kan ta) som vil påvirke hvordan medisinen virker. Farmasøyter generelt vet alt som er å vite om legemidler (spesielt de nye) de er dispensering. Legens jobb er å diagnostisere og behandle, men på apoteket er kjemiker-han kan svare på spørsmål du måtte ha om antibiotika, bruk og noen generiske ekvivalenter som kan spare deg penger. I all rettferdighet, mange leger vet mye om medisiner, også, men det store antallet av legemidler på markedet i dag betyr at du kan stole på apoteket, en profesjonell som spesialiserer seg på dette området.
tre.
Ta all antibiotika som anvist av legen din. Hver dose arbeider for en viss tid, så du trenger en annen for å opprettholde et nivå av medisiner som vil kjempe deg bakteriell infeksjon. De fleste antibiotika er foreskrevet for en viss tid, vanligvis sju, 15 eller 21 dager. Selv om du føler deg bedre, bør du ta all medisinen legen har forskrevet. Aldri ta en dobbel dose av et antibiotikum siden bivirkninger og interaksjoner kan bli mangedoblet, og du kan faktisk utvikle seg ytterligere problemer.
fire.
Hvis du får ubehagelige bivirkninger, som kvalme eller smerter, ikke slutte å ta antibiotika, men sjekk med legen din umiddelbart. Vær sikker på at du følger noen advarsler, for eksempel "ta med mat," "ikke bruk med melk (eller brennevin)" eller andre advarsler som skal vises på små klistremerker på etiketten på resepten din. Du kan ha en følsomhet eller allergi mot medisinen. Legen kan vanligvis endre resepten til en som kroppen din kan bedre tåle.
fem.
Forstå at barn er spesielt følsomme for noen antibiotika og skal aldri gis disse medikamentene når en annen behandling er tilgjengelig. Ettersom vi blir eldre og bruker mer antibiotika, kroppen vår og bakterier som invaderer dem å utvikle resistens mot disse medikamentene. Resultatet er at flere og flere narkotika-resistente bakterier vokser "i naturen. " Jo mindre du og dine barn ty til bruk av antibiotika, jo mer sannsynlig en er å jobbe når du trenger det.

Tips og advarsler


 • alltid spør legen hvilke konkrete formål antibiotika hun forskrivning bør tjene. Det er en bekreftelse for dere begge.
 • Hvis du reiser, ta medisinen med deg (eller ta barnets medisinering). Ikke gå glipp doser bare fordi din daglige timeplan har vært avbrutt, eller du har forandret tidssoner.
 • Hvis du glemmer en dose av et antibiotikum, ta medisinen med en gang, men vent ca halvparten av tiden foreskrevet mellom dosene (hvis du skal ta en hver 12. time, vente seks timer) for å ta din vanlige dose.
 • tar aldri en antibiotika skrevet ut til noen andre selv om du bor i samme hus, og tror du har de samme symptomene. Uten en medisinsk diagnose, kan du bli frivillig forgiftning selv -. Eller verre
 • Mangel på "compliance"-tar medisiner som anvist-er den største grunnen for behandlingssvikt. Antibiotika, som noen form for medisin, kan bare hjelpe hvis de blir tatt for retten periode i riktige doser.
 • aldri oppbevares eller forråd antibiotika. De fleste av disse forbindelsene har en holdbarhet. Ved å bruke dem utover det tidsrom eller uten veiledning fra en profesjonell helsearbeider kan være farlig.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------